dinsdag 5 maart 2019

Verdachte in Cessna cocaïne-zaak Radj Oedit wordt mogelijk in mei uitgeleverd aan Suriname

Oedit is hoofdverdachte in Cessna cocaïne-zaak waarin 488 kilo cocaïne in een sportvliegtuigje op zijn rijstareaal werd onderschept


Rijstondernemer Radj Oedit wordt mogelijk in mei uitgeleverd aan Suriname, wanneer de rechter in Nederland akkoord gaat met het rechtshulpverzoek van de justitiële autoriteiten in Paramaribo. Oedit is hoofdverdachte in de Cessna cocaïne-zaak waarin 488 kilo cocaïne in een sportvliegtuigje op zijn rijstareaal werd onderschept in het district Saramacca. 

De Officier van Justitie zei maandag bij de voortzetting van deze zaak, dat er officieel nog geen reactie is uit Nederland, zo schrijft de Ware Tijd dinsdag 5 maart 2019. 'Maar, vanuit informele bronnen hebben we begrepen dat het naar mei is verschoven', meldde de openbare aanklager.

Het vliegtuigje met drugs is op 13 maart 2018 geland op het areaal van de hoofdverdachte. Hij ontkent echter enige betrokkenheid te hebben in deze zaak. Oedit is kort na de drugsvangst voor een 'medische behandeling' naar Nederland gevlucht, waar hij na enige tijd werd aangehouden.

Advocaat Irvin Kanhai vroeg net als bij de vorige behandeling van de zaak of zijn cliënt gehoord mag worden zonder dat hij aanwezig is. 'Hij kan nu niet aanwezig zijn, maar hij heeft wel behoefte om zijn kant van het verhaal te vertellen.' Daarnaast wilde de raadsman ook weten hoe het staat met de overige onderzoekshandelingen die nu nog worden gepleegd door de politie.

De rechter heeft de zaak uitgesteld tot 18 maart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten