dinsdag 5 maart 2019

Sharman (VHP) wil ingrijpen minister bij Regionale Gezondheidsdienst, RGD

'Als je nu in het directieteam ruzie hebt gaat de dienst kapot en komt dienstverlening in gevaar'


VHP-parlementariër Dew Sharman is niet te spreken over de berichten rond de onrust binnen de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD). 'Wij moeten voorop houden dat de RGD een bijzondere instelling is als het gaat om de primaire gezondheidszorg. Wij werken in de kustvlakte. Het patiëntenaantal zal rond de 200.000 zijn. Als instelling is de RGD niet weg te denken in de samenleving. Daarom moet je een instelling hebben die goed draait. Als er vanuit de directie gesold wordt met de belangen van de samenleving, dan is het een probleem. Als je nu in het directieteam ruzie hebt, omdat mensen elkaar niet vertrouwen of elkaar niets gunnen, gaat de dienst kapot en komt de dienstverlening naar de samenleving in gevaar', stelt Sharman dinsdag 5 maart 2019 in het Dagblad Suriname. 

De vakbond is ongerust over het reilen en zeilen binnen het bedrijf en over de continuïteit van de dienstverlening, maar ook het voortbestaan van de instelling.

'De bijzondere verantwoordelijkheid die men heeft naar de samenleving toe, moet men voorop stellen. Onderlinge geschillen moeten besproken en opgelost worden', stelt de politicus.

In de optiek van Sharman is de leiding van de RGD tot nu toe zwak geweest. 'Er is nooit een directeur geweest. Er is al drie jaren een waarnemend directeur daar. Dat geeft ook al aan, dat de leiding van het ministerie kennelijk in jou niet de juiste persoon ziet om te benoemen tot permanente directeur', stelt Sharman. Het directieteam is verder nog aangevuld met nieuwe directieleden.

Voor zowel de bond als voor Sharman is dit onbekend. Sharman stelt echter dat het ministerie voldoende redenen zou moeten hebben om over te aan tot zo'n invulling. Hij verwijst naar de in januari in dienst getreden onderdirecteur Marketing Vorming en Voorlichting. 'Er is ook een medisch directeur benoemd. Ook daar valt op, dat de man in het bedrijf komt en allerlei nevenfunctie heeft, wat conform regelgeving van het bedrijf niet mag. Wat ik hiermee wil aangeven, is dat in de leiding van Rde GD zaken richtig aan toe moeten gaan. Er moet geen onderlinge ruzie zijn, waardoor het imago van het bedrijf in gevaar komt', stelt de parlementariër.

Sharman hoopt dat de minister interventies zal plegen om de rust binnen de RGD terug te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten