dinsdag 5 maart 2019

Taxi-ondernemers verhalen Rij- en Voertuigenbelasting op de passagiers - Maar, schiet de taxihouder zich niet zelf in de voet?

'Wie niet goed in de centjes zit, is aangewezen op de bus'

Ook niet-voertuigbezitter is de dupe van de Rij- en Voertuigenbelasting...


Rudi Moeridjan, ondervoorzitter van Vereniging van Taxihouders in Suriname (Vetahos), zegt vandaag, dinsdag 5 maart 2019, in het Dagblad Suriname, dat de Rij- en Voertuigenbelasting zal worden verhaald op de consument. 

'In de economie is het zo, dat wanneer de kosten voor ondernemers hoger worden de diensten of het product ook toeneemt in prijs', zegt de ondervoorzitter. Bij elke kostenverhoging zal de ondernemer zijn kwaliteit-prijs-verhouding opnieuw moeten beoordelen.

'De consument is degene die het product of de dienst als laatste nodig heeft en die betaalt voor al de kosten die daarvoor zijn gemaakt. Wie niet goed in de centjes zit, is aangewezen op de bus.'

De mensen die geen vervoer hebben, vormen de grootste groep en zijn aangewezen op busvervoer, legt Moeridjan uit. 'Busvervoer is zeer belangrijk voor de economie van een land en vandaar dat de overheid alles in het werk stelt dat deze groep tevreden blijft.' Maar, schiet de taxihouder zich dan niet zelf in de voet?

Ook de directeur van Taxicentrale 1665 zegt, dat prijsverhogingen niet kunnen uitblijven, want ondernemers hebben al te kampen gehad met de verliezen ten gevolge van de koersstijgingen. 'We kunnen geen verliezen blijven incasseren. Dit gaan we doorberekenen.' De ondernemer geeft aan dat na 15 maart de zaken verder zullen worden bepaald.

(Suuriname Mirror/Dagblad Suriname)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten