dinsdag 5 maart 2019

Deskundige van de MAS gaat onderzoek doen naar zeewaardigheid Colombiaanse cocaïne duikboot

Advocaat Kanhai: 'De duikboot niet was vervaardigd om te varen'...


De Officier van Justitie heeft gisteren, bij voortzetting van de Colombiaanse cocaïne duikboot-zaak gezegd, dat een deskundige van de Maritieme Autoriteiten Suriname (MAS) aangewezen zal worden om het onderzoek te doen naar de vaar- en zeewaardigheid van de duikboot.  De duikboot is september vorig jaar gezonken in de Coppenamerivier bij de marinebasis van het Nationaal Leger.

Op de vorige zitting had advocaat Irvin Kanhai gesteld dat contra-expertise nodig is.

In deze zaak staan Jimenez P., Gonzales C., Luis R., Alonso V., Sanchez P., Albida B., Cristian P., Margarita B. en Mirabal G. terecht. Kanhai bracht naar voren, dat de verdachten voorbereidingshandelingen ten laste is gelegd, terwijl de duikboot niet was vervaardigd om te varen....😂 Dat zou volgens Kanhai de reden zijn voor het zinken van de duikboot.

De Kantonrechter heeft drie getuigen gehoord in deze strafzaak.

De eerste getuige verklaarde, dat hij te kilometer 80 te Oost-Westverbinding was geweest. Hij moest een graafmachine transporteren. Daar aangekomen zag hij Sanchez P. en hij maakte een praatje met hem. Hij wees hem waar de graafmachine geplaatst moest worden. Ook zag hij nog andere personen die hij niet herkende. Aan de getuige werd voorgehouden dat er een varkensstal opgezet zou worden.

De tweede getuige wist dat de graafmachine aan een vrouw verkocht was, maar het geschiedde via een tussenpersoon. De tussenpersoon kan hij zich niet meer heugen.

De laatste getuige kon zich Sanches P. herinneren. Een onbekende manspersoon zou hem geholpen hebben met het omhakken van de bomen.

De verzoeken die de raadslieden deden om de voorlopige hechtenis van hun cliënten op te schorten, zijn door de rechter afgewezen. Ze merkte op dat de ernstige bezwaren nog overeind staan.

Op 1 april zal deze zaak verder behandeld worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten