dinsdag 5 maart 2019

Ex-vicepresident Ameerali: 'Basiszorgverzekerde is op dit moment vogelvrij verklaard'

'Anno 2019 is er geen sprake meer van het product basiszorgverzekering'


Ex-vicepresident Robert Ameerali betreurt het, dat er anno 2019 geen sprake meer is van het product basiszorgverzekering. Ook de Zorgraad kwam onlangs tot deze constatering. De Wet Nationale Basiszorgverzekering, welke op 9 september 2014 geïmplementeerd werd, is ondertussen een eigen leven aan het leiden in de praktijk.

Anjanie Ganput, voorzitter van de Zorgraad, wenste hierover tijdens de openbare vergadering van dit orgaan op 1 maart, geen verwachtingen te scheppen bij de samenleving en gaf de situatie weer zoals het daadwerkelijk is, zorgelijk.

'Wat er eigenlijk gebeurt, is dat iedereen doet alsof er een nieuwe wet moet komen, waarbij de verzekerde op dit moment vogelvrij is verklaard. De verzekeringsmaatschappij, die doet wat ze wil, vraagt een prijs die niet in verhouding is met het pakket dat door de Zorgraad is voorgesteld, terwijl er daarover initieel consensus was bereikt', gaf Ameerali tijdens de vergadering te kennen, aldus het Dagblad Suriname dinsdag 5 maart 2019.

Hij voerde aan, dat alles rondom de wettelijke basiszorgverzekering stationair is en dat iedereen van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

'De verzekeringsmaatschappijen hebben de tarieven voor de ziekenhuizen aangepast. Alhoewel de verzekeraars al het nieuwe pakket hanteren, heeft de verzekerde geen verbetering gemerkt; in principe is het minimumpakket er niet.' Dit, terwijl de premie ondertussen eigendunkelijk verhoogd is door de verzekeraars.

In de optiek van Ameerali kan de chaos betreffende de basiszorgverzekering verholpen worden door onder andere het rechtstreeks subsidiëren van de dienstverleners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten