dinsdag 5 maart 2019

Robert van Trikt, nieuwe governor Centrale Bank, is volledig 'ready' voor nieuwe uitdaging

'Ik als patriot van Suriname, dat is één waar ik als voorbeeld in wil dienen'....


Robert van Trikt, de nieuwe governor bij de Centrale Bank van Suriname, zegt volledig 'ready' te zijn voor de taak die hij op zijn schouders heeft genomen. Hij is er van overtuigd de 'grote uitdagingen' samen met het management van de bank aan te kunnen. Tijdens een bliksemontmoeting met de pers zei de governor, aldus vandaag, dinsdag 5 maart 2019, de Ware Tijd, dat hij zich de eerstkomende twee weken zo uitgebreid mogelijk zal laten informeren over het reilen en zeilen bij de bank. 

Hij wil eerst 'alle elementen en alle uitdagingen in kaart brengen' en belooft binnen twee weken uitgebreid met de media te zullen praten.

Kort daarvoor tekenden hij en waarnemend governor Ingeborg Geduld-Nijman het protocol van overdacht. Van Trikt gaf aan een man te zijn van dialoog en 'erg transparant' te zijn. 'Daar gaan we voor. Ik als patriot van Suriname, dat is één waar ik als voorbeeld in wil dienen', aldus de CBvS-topman, die binnen een dag van Nederlander - geboren in Leiden -, Surinamer kon worden en zich meteen een 'patriot' van Suri name durft te noemen....

Van Trikt komt in de plaats van Glenn Gersie die na een verschil van inzichten over het monetaire beleid met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën het veld moest ruimen. Uit briefwisseling tussen Gersie en Hoefdraad blijkt, dat de nu ex-governor geen voorstander was van monetaire financiering toen Hoefdraad een beroep wilde doen op voorschotten van de bank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten