woensdag 27 maart 2019

Overlevende Chapecoense vliegramp in Colombia overlijdt aan hartaanval

Braziliaanse journalist Rafael Henzel (45) was één van de zes overlevenden van de vliegramp


Hij schreef later een boek over de tragedie ’Viva como se estivesse de partida’


De Braziliaanse journalist Rafael Henzel was één van de zes overlevenden van de vliegramp waarbij bijna de hele voetbalploeg van Chapecoense om het leven kwam in november 2016. Hij overleed dinsdag 26 maart 2019 echter aan een hartaanval tijdens een voetbalwedstrijdje. Hij was amper 45 jaar oud.



Op 28 november 2016 crashte de LaMia Airlines-vlucht 2933 in Colombia, met 77 mensen aan boord (68 passagiers en 9 bemanningsleden). Onder hen de voetbalploeg van Chapecoense, die naar Colombia op weg was om er de finale van de Copa Sudamericana tegen Atlético Nacional te spelen.


Slechts zes passagiers overleefden de ramp: drie spelers, twee bemanningsleden en Henzel, die voor de plaatselijke radio werkte. De spelers die overleefden zijn Helio Hermito Zampier Neto, Alan Luciano Ruschel en Jackson Ragnar Follman. Daarnaast kwamen een airhostesse, een crewlid en radiojournalist Rafael Henzel er met de schrik vanaf. Die laatste hield er wel zeven gebroken ribben aan over, maar was vastberaden niet bij de pakken te blijven zitten. 

Hij schreef later een boek over de tragedie ’Viva como se estivesse de partida’ of ’Leef alsof je weggaat’ en was net terug van een reis naar Europa, waar hij op het Thinking Football Film Festival in Bilbao Nossa Chape kwam voorstellen, een documentaire over de vliegramp.


De club reageerde aangeslagen op het overlijden. 'Het is met diepe droevenis en ontsteltenis dat we moeten zeggen dat Rafael Henzel is overleden. Hij was een symbool geworden voor de wederopbouw van de club.'



(Suriname Mirror/g1.globo.com/Twitter/BBC/noticias.r7.com/De Telegraaf)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten