woensdag 27 maart 2019

'Bommelding' bij SOL tankstation aan Van 't Hogerhuysstraat is een oefening....

Wegen zijn afgesloten en directe omgeving wordt geëvacueerd


Er zou vanochtend, woensdag 27 maart 2019, sprake zijn van een bommelding bij het SOL tankstation aan Van 't Hogerhuysstraat. Speciale eenheden van de politie en de Motor Surveillance Dienst zijn bezig met een grote wegomlegging. Dit bericht Starnieuws. Maar, het gaat om een oefening, zo melden Starnieuws en het Korps Politie Suriname vervolgens.

De politie vraagt weggebruikers om gebruik te maken van de Industrieweg Noord naar de richting van de Saronbrug om zodoende via de Hernhutterstraat hun weg verder te kunnen vervolgen. De Willem Campagne- en de Van ’t Hogerhuysstraat zijn geheel afgesloten, aldus het Korps Politie Suriname.


Weggebruikers wordt gevraagd gebruik te maken van alternatieve wegen tot dat er nadere instructies worden gegeven.

Bij SOL zijn alle bevoegde eenheden alsook de bom squad van het leger maatregelen aan het treffen. Ook evacuatie in en rondom de omgeving is ingezet.

De politie meldt in reactie: 

'De bommelding die eerder op de dag is doorgespeeld via de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname betreft een vooraf georganiseerd worse case scenario.
Dit is een simulatie geweest van de SOL in samenwerking met alle bevoegde organisaties/diensten die op de plek moeten optreden.

De bom squad van het Nationaal Leger heeft de bom geneutraliseerd en de wegen zijn weer opengesteld voor weggebruikers.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten