woensdag 27 maart 2019

Douane onderschept 386 kilo cocaïne in de haven van Vlissingen

(Bron foto: Douane)
Cocaïne verstopt in een pallet bananen aan boord schip uit Ecuador


De Douane heeft dinsdag tijdens een controle in de haven van Vlissingen een partij van 386 kilo cocaïne onderschept. Deze lucratieve lading vertegenwoordigt een straatwaarde van ruim 11 miljoen euro, zo bericht de Douane woensdag 27 maart 2019.

De partij was verstopt in een pallet bananen en werd gevonden door een speurhond. In vrachten bananen wordt vaker cocaïne aangetroffen.

Het schip met de pallets bananen was afkomstig uit Ecuador. De drugs zijn intussen vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.


Het is niet voor het eerst dat in de haven van Vlissingen cocaïne is ontdekt in een lading bananen.

De Douane heeft 12 oktober 2018 700 kilo cocaïne onderschept bij een controle bij een bedrijf in de haven van Vlissingen. De drugs waren verdeeld over 48 pallets en zaten verstopt in dozen met bananen. De pallets met de drugs waren afkomstig van een schip uit Zuid-Amerika.
De Douane ontdekte donderdag 20 september 2018 20 kilo cocaïne op een schip in de haven van Vlissingen. De cocaïne was verstopt in het ruim van een schip dat geladen was met pallets bananen.  De bananen waren afkomstig uit Zuid-Amerika.
Bij een bedrijf in de haven van Vlissingen vond de Douane vrijdag 7 september 2018 350 kilo cocaïne in een lading bananen. De bananen waren afkomstig uit Ecuador. 

(Suriname Mirror/Douane/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten