maandag 25 februari 2019

Zes mannen aangehouden voor smokkel van 15 runderen uit Brazilië

(Bron foto: Korps Politie Suriname)
Na betaling van onbekende 'fikse' boete zijn de zes weer snel in vrijheid gesteld


De politie heeft vorige week donderdag zes mannen gearresteerd voor overtreding van de Wet Tegengaan Smokkelen. Het zestal wordt ervan verdacht 15 runderen vanuit Brazilië naar Suriname gesmokkeld te hebben of hieraan medeplichtig te zijn geweest. 

Vijf van de verdachten zijn op de Van ’t Hogerhuysstraat aangehouden tijdens het transporteren van de runderen vanuit Commewijne naar Paramaribo. De zesde verdachte heeft zich gemeld op het politiebureau, zo bericht het Korps Politie Suriname maandag 25 februari 2019.



De runderen zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

De zes verdachten en de runderen zijn vervolgens door de plaatselijke politie overgedragen aan de afdeling Fraude voor verder onderzoek. Vanwege het feit dat het gaat om een economisch delict werden de verdachten in de gelegenheid gesteld deze zaak buiten proces af te handelen. Dit nadat de politie overleg had gepleegd met het Openbaar Ministerie.

Nadat de verdachten een fikse boete betaald hadden - de hoogte wordt niet vermeld (!) - werden zij na verhoor heen gezonden.

Het smokkelen van de runderen naar Suriname kan de volksgezondheid ernstig in gevaar brengen, maar ook de plaatselijke veestapel, omdat de dieren niet gekeurd zijn door deskundigen, ten einde na te gaan of die gezond zijn en geen ziektes met zich meedragen die een gevaar kunnen vormen voor mens of dier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten