maandag 25 februari 2019

Op de valreep bezwaarschrift indienen tegen rij- en voertuigenbelasting

Strei! neemt initiatief voor het indienen van een bezwaarschrift voor een Kort Geding


De laatste dagen die resten om te betalen voor de rij- en voertuigenbelasting worden er nog protesten tegen gehouden. Hoewel uiterlijk 28 februari elke voertuighouder de belasting moet hebben betaald, nemen mensen nog een afwachtende houding aan.

De politieke partij Strei! heeft het initiatief genomen voor het indienen van een bezwaarschrift voor een Kort Geding. Inzet is het intrekken van de Wet Rij- en Voertuigenbelasting. Het bezwaarschrift is ingediend door Anand Biharie. De eisen zijn door de rechter te zwaar bevonden voor een vonnis in Kort Geding.


Biharie zegt vandaag, maandag 25 februari 2019, op Starnieuws dat er heel wat mis is gegaan met de communicatie tussen hem en de griffie van de Kantongerechten. Doordat hij niet gebeld is over het besluit van de rechter over het bezwaarschrift, zijn kostbare dagen verloren.

Nadat de telefoon niet werd beantwoord, is Biharie naar de griffie geweest. Er lag een brief voor hem met de mededeling van de rechter. De eis is aangepast en donderdagmiddag weer ingediend.

Wat de status is van de nieuwe eis, moet hij nog vernemen. Biharie is van plan morgenochtend het verzoekschrift in te dienen voor een bodemprocedure. Simultaan organiseert Biharie voor burgers de indiening van hun bezwaarschriften bij de Belastingdienst. Mensen moeten het bezwaarschrift zelf ondertekenen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten