maandag 25 februari 2019

VHP: 'Een belangrijk nevendoel van de geschiedenis is er lering uit te trekken'

'De weg van terugkeer naar democratie en rechtsstaat is door diepe, duistere dalen gegaan'


De militaire staatsgreep van 25 februari 1980, die volgde op de vakbondsverwikkelingen tussen eenheden van het Surinaamse leger en de toenmalige regering van ons land, is door de VHP altijd afgewezen.

Het functioneren van de democratische rechtsstaat en het voeren van goed en behoorlijk bestuur zijn immers onuitwisbare, perpetuele beginselen in de politiekvoering van de oranje partij en dat zal zo blijven tot in lengte van dagen. Dit leidende beginsel is van het begin af reden geweest voor oud-voorzitter Jagernath Lachmon, door middel van vreedzame dialoog, de militairen ertoe te bewegen de regeermacht en het bestuur van ons land weer af te staan aan het volk en de betreffende Staatsinstituten van de Republiek Suriname en terug te keren naar de kazerne.

Indachtig de filosofie van 'Ahimsa', wat staat voor geweldloosheid, was 'Papa Lach' ervan overtuigd dat het 'goede' in de mens uiteindelijk zou zegevieren en dat zonder agressie of daden van geweld de totale samenleving zou kunnen terugkeren naar een periode van rust en vrede voor eenieder. 

Helaas is deze weg van terugkeer naar democratie en rechtsstaat door diepe, duistere dalen gegaan en getekend door immense leed en droefenis en pijnlijke zwerende wonden die tot op heden niet geheeld zijn. 

Een terugblik op dit woelige verleden sterkt de VHP nog meer in haar overtuiging dat een belangrijk nevendoel van de 'geschiedenis' is, er lering uit te trekken. Zo die niet geleerd zijn, zo leert het leven ons, zal de ‘geschiedenis‘ zich herhalen. Het boetekleed, in dat geval, zal dan onverbiddelijk aangetrokken moeten worden door allen die de herhaling mogelijk hebben doen worden.

1 opmerking:

  1. Hoe zou de VHP en haar politieke top, de Surinaamse geschiedenis kunnen begrijpen.
    Ze zijn zich niet eens van bewust dat de komst naar Suriname 1873 – 1926, de grootste mislukking is geweest in de Surinaamse geschiedenis. Waarom ? Wel, ze kwamen per kop, onder arbeidscontract naar Suriname. Het doel van deze contractarbeid, was om die 219 bloeiende plantages die ze in 1873 kwamen aantreffen, dat die 219 plantages, contractueel ten minste in dezelfde staat behouden moest worden, als hoe ze die kwamen aantreffen. Mei 1926 bij het verlopen van het laatste koeliecontract (zo werd het genoemd) restten er van de 219 plantages slechts 2 (twee) over t.w. de plantages Alliance en Marienburg.
    De Surinaamse geschiedenis, is veel meer en groter dan 25 februari 1980 en wat daarna volgde .
    Lering trekken uit de geschiedenis is 1, en 2e is dat de geschiedenis internationaal ook de belangrijkste bron is van WET en RECHT voorstelt voor alle naties op aarde ! Voorwaarde is echter dat die geschiedenis dan ONVERVALST moet zijn.
    Om 25 februari te kunnen doorzien, moet verder terug gegaan worden in de geschiedenis om daaruit de oorzaak ervan te kunnen begrijpen . Om hier te stellen dat de militaire staatsgreep van 25 februari 1980, volgde op de vakbondsverwikkelingen tussen eenheden van het Surinaamse leger en de toenmalige regering van ons land ? Dat lijkt aanschouwelijk misschien wel zo maar dat geeft aan dat VHP van de jongste geschiedenis GEEN BAL van snapt.
    De staatsgreep van 25 februari 1980, was de persoonlijke visie; van een apartheids-Nederlander ene VALK. De vakbondsverwikkelingen waren een vals publiciteits-voorwendsel en uitlokking van de regering ! Wat toen plaatsgreep was de voltrekking van de persoonlijke weerwraak van VALK tegen de toen zittende legerbevelhebber ELSTAK. Daarvoor misbruikte hij een bende van onderontwikkelde Surinamers die zich niet hebben kunnen ontwikkelen, omdat hun periode van intellectuele vorming door de militaire dienstplicht en waarvoor ze daarna ook kozen ONGEDAAN gemaakt is.
    Wat de geschiedenis ons leert, is dat die klote VHP Ahimsa filosofie volgde na een mislukte VHP poging tot staatsgreep waarbij het gros van die VHPers terecht in 1982 werden afgemaakt.
    Die VHP, Ahimsa filosofie heeft als aanpak van dit Surinaams probleem ertoe geleid dat land en volk, tot vandaag, opgescheept zitten met wat overgebleven, is van die onderontwikkelde bende .

    “De weg van terugkeer naar democratie en rechtsstaat is door diepe, duistere dalen gegaan”
    Met dit soort abstracte uitleg en vele misleidende bedrieglijke verhaaltjes, houden VHP politici, Surinaamse burgers ongrondwettelijk (tegen de grondwettelijke regels op politieke partijen) een waas voor de ogen, met het innerlijk doel, om ONTERECHT, KARAKTERLOOS en INHOUDSLOOS, hoge ministers, directeurs e.d. functies, in te pikken, in het DISTRIBUTIECENTRUM, (de Overheid) van ALLE RIJKDOM WELVAART en WELZIJN, die Onafhankelijk Suriname aan haar Surinamers te bieden heeft.
    Een ware VERVLOEKING voor Onafhankelijk Suriname .
    Burgers die hart hebben voor Onafhankelijk Suriname, zouden toch wel moeten beseffen, dat VHPers de vleesgeworden verpersoonlijking zijn gebleven, van de koloniale verdeeldheid in landsbestuur en cultuur in ons Onafhankelijk Suriname ! ! VHPers vertrappen haar soevereiniteit gedachteloos en ondermijnen met onverdroten ijver, begerig haar toekomst en ontwikkeling als een molensteen om de hals .
    Surinamers lijken verblind, en wel bewiest door alle afgoderij en afgoden die ze aanbidden ! Een andere oorzaak is daarvoor NIET te bedenken .

    BeantwoordenVerwijderen