zondag 10 februari 2019

Technische oplevering nieuwe brug over Saramaccakanaal, in Beekhuizen, uiterlijk 15 februari

(Bron foto: NII)
Minister Pengel: 'Het is een beter alternatief voor bedrijven met zwaar transport'


Met de komst van de nieuwe brug over het Saramaccakanaal in Beekhuizen verwacht minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie enorme verlichting in de verkeerssituatie. Verkeer heeft met deze brug een extra optie om het Saramaccakanaal over te steken, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) zaterdag 9 februari 2019.

Met de komst van de nieuwe brug zullen de bedrijven in het omliggende industriegebied aanzienlijk kunnen besparen in hun transportkosten. In de huidige situatie mag zwaar transport niet over de brug bij Saramacca Doorsteek. Deze voertuigen moeten nu nog een omweg maken om via de Coesewijnebrug de oversteek te doen.

'Het is een beter alternatief voor bedrijven met zwaar transport. Voor alle grote bedrijven hier in het industriegebied zal de openstelling van de brug een hele grote opluchting zijn. Het scheelt in kosten, tijd en afstand.'

Over deze brug mogen voertuigen met een maximale asdruk van 60 ton riijden. Dit is dus zeer geschikt voor de bedrijven in de omgeving.

De technische oplevering van de nieuwe brug over het Saramacca kanaal, in Beekhuizen, zal uiterlijk 15 februari plaatsvinden. Er wordt naar gestreefd om de brug eind maart volledig open te stellen. 'Deze brug moet minimaal 75 jaar meegaan', zegt minister Pengel.

Het primaire doel richt zich in dit geval erop om het verkeer van noord naar zuid en omgekeerd zo effectief en efficiënt mogelijk te begeleiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten