zondag 10 februari 2019

Nieuw Braziliaans parlementslid sleept haar 'cyberbelagers' voor de rechter

Ana Paula da Silva baart opzien in sexy outfit tijdens inauguratieceremonie



Een nieuw gekozen Braziliaans parlementslid heeft de confrontatie met social media het hoofd geboden na het dragen van een bekritiseerde onthullende outfit tijdens haar inauguratieceremonie. Ze benadrukt, dat de manier waarop ze zich kleedt niets te maken heeft met haar baan en wil haar cyberbelagers voor de rechter brengen. 

Ana Paula da Silva, plaatselijk bekend als Paulinha (PDT, Partido Democrático Trabalhista), wil diegenen vervolgen die haar hebben aangepakt met haatdragende opmerkingen, en deskundigen zeggen dat ze de wet aan haar zijde zou kunnen hebben.

De eerstejaars politica is eerder deze week in de internationale schijnwerpers verschenen nadat er foto's waren verschenen van haar tijdens een beëdigingsceremonie bij de Wetgevende Vergadering van de Zuid-Braziliaanse staat Santa Catarina.

Paulinha, die twee termijnen als burgemeester van de stad Bombinhas diende voorafgaand aan haar verkiezing tot parlementslid, werd afgebeeld met een onthullende rode jumpsuit met een bijpassende top. Terwijl haar eerste outfitkeuze alom geprezen werd op social media, zowel in Brazilië als in het buitenland, beschreven sommige commentatoren het als 'schokkend' en 'vulgair' en kwalificeerden Paulinha als een 'vertegenwoordigster van prostituees'.


Volgens het nieuwsportaal G1.com heeft een van de aanvallers zichzelf geïdentificeerd als een militaire politieofficier.

De 44-jarige politica zegt dat de reacties haar erg hebben geraakt. 'Bekritiseerd worden in het openbare leven is iets normaals en te verwachten, maar ik voelde me psychologisch geschonden', vertelde ze de krant Extra. 'Een internetgebruiker zei dat als ik verkracht word, ik niet kan klagen. Een vrouw zei dat ik niet over God kon spreken, want God zou een vrouw als ik niet zegenen.'

Strafadvocaat Leonardo Costella zegt, dat in het geval van het parlementslid, de beledigende opmerkingen gekwalificeerd kunnen worden  als smaad of laster, en Da Silva kan schadevergoeding eisen voor morele schade.



(Suriname Mirror/g1.globo.com/Instagram/Sputnik News/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten