zondag 10 februari 2019

Politie: 'Bij Portugal onderschepte cocaïne-boot Sea Scan 1 heeft vermoedelijk Suriname aangedaan'

Waarnemend korpschef Roberto Prade: 'Er is wel contact met het buitenland'

Een aantal betrouwbare gerenommeerde scheepvaartwebsites, die via gps internationaal schepen volgen, registreerden Sea Scan 1 in Paramaribo...


Waarnemend korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname zegt vandaag, zondag 10 februari 2019, op Starnieuws dat de onder Panamese vlag varende offshore sleepboot Sea Scan 1, in januari Suriname vermoedelijk heeft aangedaan. Voor vandaag had Starnieuws hieraan geen aandacht besteed, in tegenstelling tot De West, gevolgd door Suriname Mirror en de Ware Tijd.

In dit vaartuig hebben de Portugese autoriteiten 2.500 kilo cocaïne aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat de drugs voor de kust van Suriname in het schip is geladen. De Portugese eenheden hebben elf Europeanen aangehouden. Het schip is geënterd bij het eiland Sao Vicente.

De West berichtte eerder, dat de Portugese Narcotica Brigade, die samenwerkt met Europese narcotica organisaties, de Sea Scan 1 al enige tijd in de gaten hield. Het schip werd voor het eerst waargenomen 1.400 kilometer ten zuidwesten van de Azoren. Bij enteren van het vaartuig waren 134 militairen van de Portugese marine en politiefunctionarissen betrokken.

Politiechef Prade zegt dat er nog cruciale informatie ontbreekt. 'Wij hopen de komende week zover te zijn. Er is wel contact met het buitenland.' Bepaalde informatie wordt nog nagetrokken, zoals waarvoor het schip in Suriname was.

Het schip was hier op 11 januari volgens internationale maritieme gegevens. Het schip kan het land alleen binnenkomen na toestemming van de Maritieme Autoriteit Suriname.

De Ware Tijd berichtte echter op 8 februari, dat Havenbeheer geen informatie over de boot heeft. 'De informatie die ik tot nu toe heb, is dat het schip niet van onze haven afkomstig is. We kunnen nu alleen dat met zekerheid zeggen', beweerde een medewerker bij Havenbeheer. 'Wanneer het vaartuig naar Suriname is gekomen is onduidelijk. Bij de politie is er ook nog geen informatie of het schip in het land was en dat de drugs mogelijk hier is ingeladen', schreef de Ware Tijd.

Diverse internationale websites die internationaal scheepvaartverkeer via gps-systemen volgen vermelden echter allemaal, dat de Sea Scan 1 wel degelijk Paramaribo heeft aangedaan, zoals Suriname Mirror 5 februari berichtte. De reactie van Havenbeheer staat dus haaks op de locatie-informatie van een aantal betrouwbare gerenommeerde scheepvaartwebsites.

(Suriname Mirrror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten