zondag 10 februari 2019

Burgemeester van Rio de Janeiro: 'Flamengo had geen vergunning voor afgebrand trainingscomplex'

Volgens directeur Reinaldo Belotti is er geen verband tussen brand en gebrek aan vergunningen


'Brand is ontstaan door piek in de elektriciteitstoevoer waardoor brand uitbrak in de airconditioning'


Volgens de burgemeester van Rio de Janeiro had voetbalclub Flamengo geen vergunning voor het afgebrand trainingscomplex, terwijl Flamengo zich hevig tegen alle kritiek verzet. De burgemeester zegt, dat de Braziliaanse club ook al 31 keer beboet is vanwege het ontbreken van vergunningen voor dit deel van het oefencomplex. 


De slaapzaal, die dus is afgebrand, in een ouder deel van het trainingscentrum Ninho do Urubu, stond geregistreerd als parkeerplek en de club was al diverse malen verzocht de vertrekken te sluiten.


Volgens directeur Reinaldo Belotti is er echter helemaal geen verband tussen de brand en het volgens de autoriteiten gebrek aan vergunningen. Volgens hem is de brand ontstaan door een piek in de elektriciteitstoevoer. Hierdoor brak brand uit in de airconditioning. De schommelingen in de elektriciteit zouden zijn ontstaan door een zware storm die Rio die dag aandeed en ook op andere plekken in de stad voor 6 doden zorgde.


Het was een opeenvolging van gebeurtenissen in een catastrofale dag voor Rio, die heeft geleid tot deze nog grotere catastrofe', zei Belotti. 'De waarheid is dat het een tragisch incident is. Het is niet gebeurd, omdat Flamengo niet voldoende heeft geïnvesteerd in het gebouw of omdat de club zich daar niet druk om maakte. Het gebouw was comfortabel en fatsoenlijk. We waren er trots op.'


Vijf van de omgekomen spelers zijn 14 jaar, 4 zijn 1 jaar ouder en 1 is 16 jaar. Onder de dodelijke slachtoffers is ook de 15-jarige keeper Christian Esmério. Hij gold als een bijzonder talent van Flamengo, een van de grootste clubs van Brazilië, en maakte deel uit van de Braziliaanse selectie onder 17 jaar. Afgelopen december plaatste hij nog een trotse foto van zichzelf met bondscoach Tite van het ‘grote’ Brazilië op  Instagram



(Suriname Mirror/foxsports.com.br/sportnieuws.nl/extra.globo.com/Instagram/Twitter/espn.com.br/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten