zondag 10 februari 2019

13 Doden bij operatie van de Braziliaanse militaire politie in Rio de Janeiro

Een aantal slachtoffers zou zijn geëxecuteerd nadat ze zich hadden overgegeven


Bij een operatie van de Braziliaanse militaire politie in Rio de Janeiro zijn vrijdag 8 februari 2019 ten minste 13 personen  doodgeschoten in een aantal favelas in de stad, aldus de autoriteiten. Ze waren onder de 14 mensen die gewond waren geraakt in de operatie dichtbij de wijk Santa Teresa. Een aantal zou zijn geëxecuteerd nadat ze zich hadden overgegeven.


Vuurgevechten breken vaak uit in favela's tijdens gevechten tussen rivaliserende bendes of wanneer de politie operaties opstart om drugshandel te bestrijden.



De politie zei, dat ze vanaf vrijdagochtend operaties hadden uitgevoerd als gevolg van 'schietpartijen in het gebied veroorzaakt door een geschil tussen rivaliserende criminele groepen', met lokale berichten waaruit bleek, dat twee bendes sinds woensdag met elkaar strijd leverden. Op Twitter voegde de politie eraan toe, dat ze tijdens de operatie '12 criminelen hadden neergeschoten'.


In het Fallet-gebied werden veiligheidskrachten 'geconfronteerd met geweerschoten en er was een gevecht', zei de politie. 'Waarna minstens 10 gewonde criminelen op straat werden gevonden en naar het ziekenhuis Souza Aguiar werden gebracht', voegde ze eraan toe.

Autoriteiten zeiden, dat ze drie aanvalsgeweren, twaalf pistolen en zes granaten hadden in beslag genomen, waarvan foto's werden gepost op onder andere de Twitter-pagina van de militaire politie.


Een video gepost op de website van de lokale krant O Dia toonde politie die lichamen laadt in de achterkant van een voertuig.


(Suriname Mirror/AFP/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten