maandag 14 januari 2019

Vijf woningen op één perceel geheel afgebrand

17 Personen dakloos geworden door brand  


Vijf laagbouwwoningen aan de Carthagoweg, een zijstraat van de Santodorpweg, zijn in de nacht van zaterdag op zondag geheel in de as gelegd. Voorlichter Olton Pinas van het Korps Brandweer Suriname zegt vandaag, maandag 14 januari 2019, in het Dagblad Suriname, dat deze woningen allemaal op een adres zijn gevestigd, dus aaneensluitend. 

Naar zeggen van getuigen is de brand bij de eerste woning begonnen. Deze melding kwam binnen omstreeks 01.06 uur en de brand was omstreeks 01.55 uur onder controle. De brandweer was binnen 12 minuten ter plaatse, zegt Pinas.

Een van de bewoners liep op dat moment naar voren en zag tot zijn schrik vlammen in de vliering van de eerste woning. In dat huis waren zes personen aanwezig. Zij sliepen allemaal.

Pinas zegt dat het eerste huis wel tegen brand is verzekerd en ook aangesloten op het elektriciteitsnet. Vermoedelijk tapten de andere vier huizen stroom van dit huis. De brandweer heeft drie gascilinders verwijderd uit de woningen en omstanders hadden reeds twee weggehaald uit de panden.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten