maandag 14 januari 2019

'C-47 had bij betere omstandigheden in het land veel meer kunnen bereiken voor werkende klasse'

'Als we alles op een rij zetten, dan zijn we armer geworden en flink achteruitgegaan'


De Progressieve Vakcentrale 47 (C-47) is niet in een hoerastemming, ondanks de goede zaken die in de afgelopen jaren zijn gerealiseerd. De vakcentrale is intern enorm gegroeid, maar had bij betere omstandigheden in het land veel meer kunnen bereiken voor de werkende klasse, vindt voorzitter Robby Berenstein, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, maandag 14 januari 2019.

De vakcentrale vergaderde vrijdag, op haar 49e jaardag, met de lidbonden. 'Is er daadwerkelijk sprake van koopkrachtversterking na de toekenning van de salariscorrectie aan werknemers?', luidde de centrale vraag. 'Als we alles op een rij zetten, dan zijn we armer geworden en flink achteruitgegaan. We praten onszelf geen armoede aan', merkte Berenstein op.

President Desi Bouterse zei dinsdag tijdens een persconferentie, dat de situatie in het land niet zo erg is als wordt gesteld. Berenstein beweert echter het tegendeel. 'We hebben in het afgelopen jaar een aantal looncorrecties, loonsverhogingen en verbetering van secundaire voorwaarden gehad. Unu du wan sani als C-47. Maar, wat heeft daartegenover gestaan: inflatie en prijsstijging.'

C-47 heeft sinds de oprichting veel strijd geleverd, maar de verworvenheden wegen volgens Berenstein niet op tegen de achteruitgang van de werkende klasse. Hij verzekert, dat de vakcentrale zal blijven strijden tegen maatschappelijke onrechtvaardigheid en voor de democratie.

In 2019 zal C-47 scherper uit de hoek komen tijdens de gesprekken met de regering, zegt voorzitter Berenstein. Op dit moment bereidt de vakcentrale zich voor op overleg met de minister van Financiën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten