woensdag 2 januari 2019

Verdachte van brandstichting Chiu Hung aangehouden

Opgepakte man ook verdacht van diefstal


De politie van Nieuwe Haven heeft in de nacht van maandag op dinsdag een persoon aangehouden,  verdacht van brandstichting c.q. diefstal waarbij vier panden zijn afgebrand nabij de kruising van de Dr. Sophie Redmondstraat en de Zwartenhovenbrugstraat.

Het hoofd Voorlichting van het Korps Brandweer Suriname Ulrich Coats zegt woensdag 2 januari 2019 in het Dagblad Suriname, dat de melding van de brand tegen half één 's morgens binnen kwam. 'Het was een melding van een vuilnisbrand. Men, heeft gemeld dat er sprake was van een vuilnisbrand.'


Toen de brandweer op locatie was, bleek de melding niet juist te zijn. Het betrof een brand in een pand. Omstanders gaven aan, dat het om een binnenbrand ging. Al gauw bleek die binnenbrand te zijn uitgeslagen, met als gevolg dat belendende panden ook in brand waren gevlogen.

Volgens Coats zijn vier panden in de vlammenzee opgegaan, twee aan de Zwartenhovenbrugstraat en twee panden aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Het vermoeden bestaat dat de brand in het oud-gebouw van Chiu Hung is begonnen.

Er was sprake was van vertragende omstandigheden bij het brandadres, omdat deze niet volledig spanningsloos kon worden gemaakt door de technici van de EBS. Het personeel van de brandweer is meerdere malen in de vroege ochtend getroffen door stroomstoten. Volgens Coats moesten ze de bluswerkzaamheden staken, omdat water en elektriciteit nu eenmaal niet samen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten