woensdag 2 januari 2019

Israël woedend op Peru - Peruaanse autoriteiten geven plein in luxe wijk Lima de naam Palestina

(Bron: Google Street View)
Plaza Palestina in de wijk San Borja ingehuldigd tijdens ceremonie door burgemeester

'Er is een park met de naam Ramat Gan Israel in San Borja, en de Palestijnse gemeenschap heeft nooit geprobeerd het te verwerpen'


De Peruaanse autoriteiten hebben een plein in een luxe wijk van de hoofdstad Lima de naam Plaza Palestina gegeven, wat een krachtige reactie van de Israëlische ambassadeur in het Zuid-Amerikaanse land teweegbracht. 

Peruaanse functionarissen hebben maandag 31 december 2018 het plein in de wijk San Borja ingehuldigd tijdens een ceremonie georganiseerd door burgemeester Marco Antonio Alvarez Vargas. De Israëlische ambassadeur in Peru, Asaf Ichilevich, verwerpt de Peruaanse actie in een post gepubliceerd op zijn Facebook-pagina.

'Ik schrijf deze regels om mijn verbazing te uiten over de inauguratie van Plaza Palestina in San Borja, net op de dag dat de termijn van de burgemeester van het district afloopt', schrijft hij. Ichilevich voegde hieraan toe: 'Wij brengen hierbij ons bezwaar in tegen de aanwezigheid van een plein in ons district, dat zal dienen als een platform voor toekomstige steun aan de ... Palestijnse zaak.'


De Palestijnse ambassade in Peru verwerpt de opmerkingen van de Israëlische ambassadeur. 'We betreuren het dat de Israëlische ambassade van plan is om de vreedzame coëxistentie van onze gemeenschappen te beïnvloeden door haat op te wekken door dergelijke lasterlijke uitspraken. We willen het publiek informeren dat er een park is met de naam Ramat Gan Israel in San Borja, en de Palestijnse gemeenschap heeft nooit geprobeerd het te verwerpen. Integendeel, we respecteren de autonomie van de Peruaanse instellingen en de diversiteit van gemeenschappen en culturen die vreedzaam naast elkaar bestaan ​​in het land', aldus een verklaring van de diplomatieke missie.

De verklaring voegde eraan toe, dat Palestijnse diplomaten een formeel protest zullen indienen tegen de opmerkingen van Ichilevich, met het Peruaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, en het ministerie zullen vragen passende maatregelen te nemen in dit verband.


(Suriname Mirror/HispanTV/PressTV/Twitter/El Comercio)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten