woensdag 2 januari 2019

Robby Naarendorp: 'Accommodatie partijgenoten zal agressieve vorm aannemen in 2019

'Opmerkelijk dat juist mensen die niet geknipt zijn voor bepaalde functie geaccommodeerd worden'

'De huidige autoriteiten hebben een sterke grip op de coalitie, wat zeer betreurenswaardig is'


Na de onopgeloste economische uitdagingen van het jaar 2018 verwacht vakbondsleider Robby Naarendorp niet dat hierin positieve verandering zal komen in 2019. In zijn optiek zal het jaar 2019 zich voornamelijk kenmerken door accommodatie van partijgenoten in verband met de verkiezing in 2020. Zo betekent deze periode werkgelegenheid voor velen. 

'Elke regering heeft zich hieraan schuldig gemaakt, maar het is opmerkelijk dat juist die mensen die niet geknipt zijn voor een bepaalde functie geaccommodeerd worden. Naarmate de verkiezing nadert, zien we dat dit fenomeen in agressieve vorm plaatsvindt. En dat zorgt voor ontevredenheid en wrijving op de werkvloer', aldus Naarendorp woensdag 2 januari 2018 in het Dagblad Suriname.

Deze toestanden dragen eveneens bij aan de economische achteruitgang van Suriname. Naarendorp typeert 2018 overigens als een zeer ongunstig jaar, waar het volk veel moest inleveren. Dit, zodanig dat het hoofd boven water houden een moeilijke opgave werd. 'Onze twee belangrijke pilaren, onderwijs en gezondheidszorg, zijn achteruitgegaan. Om een land op te bouwen, heb je gezonde en ontwikkelde mensen nodig. En juist daar schort het momenteel aan.' In 2018 kwam dit sterk tot uiting in De Nationale Assemblee (DNA), waar coalitieleden zonder te aarzelen het lot van de samenleving hebben bepaald. De implementatie van de Rij- en Voertuigenbelasting is hiervan een recent voorbeeld.

'Er zijn teveel momenten geweest in 2018 waarin coalitieleden hun goedkeuring hebben verleend voor zaken, die niet door de beugel kunnen. Als volksvertegenwoordiger kan je je niet zo opstellen. Natuurlijk is er partijdiscipline, maar ook dat heeft grenzen.'

Naarendorp voert aan dat de regering totaal niet kritisch wordt gevolgd. 'De huidige autoriteiten hebben een sterke grip op de coalitie, wat zeer betreurenswaardig is. Dit is de oorzaak van de benarde situatie waarin wij terecht zijn gekomen. Ik kijk dan niet naar de show in ons parlement waar  zogenaamd wel kritiek wordt geleverd, ik kijk naar het eindresultaat, datgene waarop de coalitie stemt.'

Gezien het pad dat de huidige regering is ingeslagen, ziet Naarendorp geen tekenen van substantiële verbeteringen in 2019.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten