woensdag 23 januari 2019

President Bouterse zit in z'n maag met eventuele veroordeling in 8 decemberproces


Hoofdverdachte in 8 decemberproces reageert ontwijkend op vragen Belfort (ABOP):

- 'Gaat u het vonnis negeren of gaat u de Grondwet respecteren?'
- Bouterse: 'Ik begrijp de vraag van 8 december niet zo goed'


Op de concrete vraag van ABOP-fractielid Edward Belfort gisteren in het parlement aan president Desi Bouterse, wat hij zal doen bij een eventuele veroordeling in het 8 Decemberstrafproces, is de president, tevens hoofdverdachte in dit proces, niet ingegaan. 'President, wat gaat u doen wanneer u straks mogelijk veroordeeld gaat worden in het 8-decemberproces? Gaat u het vonnis negeren of gaat u de Grondwet respecteren?', wilde Belfort weten, zo schrijft vandaag, woensdag 23 januari 2019, de Ware Tijd.

'Ik begrijp de vraag van 8 december niet zo goed', probeerde Bouterse eronderuit te komen. Hij vroeg zich af of de vraagstelling van de ABOP-parlementariër een wenselijkheid was of 'een andere droom'. 'Als het een andere droom is dan hoor ik het wel', draaide de regeringsleider om de vraag heen.

Onlangsss maakte Belfort bekend, dat hij ambities heeft voor het presidentschap in 2020 nadat hij daarover een droom had gehad.

Begin deze maand ging het staatshoofd tijdens een persconferentie ook nogal luchtig om met vragen over het decemberproces. Hij merkte op, dat steeds wanneer verkiezingen naderen het 8-decemberverhaal van stal wordt gehaald in een poging hem politiek klein te krijgen. 'Dat politiek gedeelte van 8 december is voor mij heel erg duidelijk. Men wil maar die Bouterse een proces aan z'n broek smeren. Men wil hem maar straffen', zei Bouterse. Hij voegde er aan toe dat in het land dat het scenario rond 8 december heeft gedraaid alle informatie uit die periode voor zestig jaar bij wet is weggezet. Bouterse voerde verder aan dat hij al in 1982 direct na de moorden Justitie had gevraagd een onderzoek in te stellen.

Het onderzoeksrapport, dat destijds aan De Surinaamsche Bank in bewaring was gegeven, bleek bij aanvang van het strafproces te zijn verdwenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten