woensdag 23 januari 2019

Acht verdachten voor rechter voor geruchtmakende roofmoord op Krakaweg - Ooggetuige doet verslag

Oud-journalist Isaak Poetisi (56) en Zyllavana Mangkoeredjo (20) op 7 juni 2018 doodgeschoten


Een ooggetuige heeft maandag 21 januari 2018 voor de rechter zijn verhaal gedaan over de roofmoord op Zyllavana Mangkoeredjo (20) en Isaak Poetisi (56) op 7 juni 2018, zo bericht Starnieuws. M.A., Milton F., D.B., V.W., Mirtel F., M.V., C.H. en J.B. staan terecht. De ooggetuige zat samen met de twee slachtoffers in het voertuig toen het op de Krakaweg werd beschoten. 

Tegenover de rechter getuigde de jongeman dat hij samen met zijn twee collega’s en de manager in het voertuig zat toen deze werd beschoten. Ze werkten alle vier voor een goudbedrijf en werden tussen twaalf en een uur uur 's middags overvallen. Bij kilometer 80 zag de manager, die het voertuig bestuurde, dat een auto op de weg wilde keren. Hij verleende toen voorrang. Opeens kwamen er twee mannen uit het voertuig en vuurden op de auto waarin de vier zaten.

Eén van hen haalde oud-journalist Poetisi eruit en de andere de manager. Ook de getuige moest eruit. Hij werd gesommeerd plat te liggen. Ineens hoorde de getuige een schot, keek om en zag dat zijn vriendin, Mangkoeredjo, in het hoofd was geschoten. Poetisi werd in een been geschoten, maar hij leefde toen nog. De manager werd in zijn armen geraakt.

De getuige herkende M.A. positief als één van de rovers. A. zei dat het niet de bedoeling was om Mangkoeredjo te vermoorden. Volgens verdachte Milton F. kwam het plan van A. Van C.H. had deze vernomen dat een wagen met goud langs zou gaan via de Afobakaweg. Het is hem onbekend hoe C.H. aan deze informatie kwam. Ook zorgde C.H. voor het wapen.

D. B. werd gisteren ziek en per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis. De rechter merkte op, dat indien de Staat niet voor de medische behandeling kan zorgen, hij in vrijheid gesteld moet worden. De Officier van Justitie voerde aan, dat de verdachte al ziek was geweest en wel naar de dokter was geweest.

Op 18 februari zal deze zaak verder worden behandeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten