woensdag 23 januari 2019

Politie onderzoekt beelden van mogelijke zelfmoord

Man zou op video het dodelijk verdelgingsmiddel Gramoxone hebben gedronken....


Het Korps Politie  Suriname onderzoekt de echtheid van beelden van een mogelijke zelfmoord die worden verspreid op social media (zie onderaan). Op Facebook verscheen dinsdag een filmpje van een man die het verdelgingsmiddel Gramoxone zou hebben gedronken. Voordat hij dat deed vertelde hij in het Saramaccaans dat hij moe is van beschuldigingen door personen met wie hij woont, aldus de Ware Tijd woensdag 23 januari 2019.

Politiewoordvoerder Humprey Naarden zegt, dat er geen melding is ontvangen van een geval van zelfdoding met een dergelijk motief. Hij stelt, dat de politie er alles aan doet om achter de waarheid te komen en dat het vermeende slachtoffer wordt gezocht. Naarden sluit overigens een opgezette zaak, een 'hoax', niet uit.

'Als het zelfmoord blijkt te zijn houdt het op, want dan valt er niet veel te doen. Het lijk hoeft dan niet in beslag genomen te worden omdat de oorzaak al heel snel bekend zal zijn.'

Hoofdinspecteur Naarden heeft de beelden ook bekeken en vindt het noodzakelijk dat onderzocht wordt of het geval zich daadwerkelijk heeft voorgedaan.

Duidelijk is te zien hoe de man het verdelgingsmiddel inschenkt en drinkt. Op Facebook heeft dit filmpje voor nogal wat opschudding gezorgd. De beelden zijn een paar honderd keer gedeeld en duizenden keren bekeken. Het is niet strafbaar om beelden van zelfmoord te verspreiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten