woensdag 5 december 2018

Surinaamse verdachte van cocaïnesmokkel Steven Antonius door Jamaica aan VS uitgeleverd

(Bron foto: Bladna.nl)
Antonius, Guyanees en Colombiaan onder andere verdacht van smokkel 624 kilo cocaïne via de Azoren naar Nederland


De Surinamer Steven Antonius is eind vorige week samen met een Guyanees en een Colombiaan door Jamaica uitgeleverd aan de VS. Dat land verdenkt het trio van grootschalige export van cocaïne naar dat land, of de poging daartoe en vroeg om hun uitlevering. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, woensdag 5 december 2018.

Antonius, Servington ‘Big Head’ Lovell en Agimero Zapata Castro werden eind oktober op Jamaica aangehouden toen zij op de luchthaven uit het vliegtuig stapten. De aanhouding was het resultaat van samenwerking tussen de autoriteiten van de VS, Suriname, Guyana en Jamaica.

De Colombiaan, die in Guyana woont, en Lovell waren reeds lang in het vizier van de lokale autoriteiten, terwijl Antonius, die geïdentificeerd werd als de rechterhand van Castro en vertrouwensman in Suriname, vrij onopvallend was. In het weekend hebben Guyanese autoriteiten zich toegang verschaft tot niet alleen woningen van Lovell, die eigenaar is van het bekende Tower Hotel in Guyana, maar ook postbussen opengebroken op zoek naar bewijs.

Een Surinaamse deskundige sluit niet uit dat in Suriname hetzelfde gebeurt, op zoek naar belastende omstandigheden voor Antonius. Het is te verwachten, dat de Amerikanen ook aan Suriname het verzoek zullen doen om het onderzoek verder voort te zetten.

Het trio wordt ervan verdacht grootschalig bezig te zijn geweest en dat daarom de landen uit voorzichtigheid besloten hebben hen te laten berechten door de VS, waar zij ook hun straf zullen uitzitten. Dezelfde strategie werd toegepast, aldus de Ware Tijd, op de beruchte Guyanese drugsbaron Roger Khan die eveneens in een hinderlaag liep die hem richting het Amerikaans gerecht voerde.

Het trio wordt onder andere verdacht van de smokkel van 624 kilo cocaïne via de Azoren naar Nederland. De Colombiaan wordt gezien als de spil in het geheel, omdat hij de coördinatie had van het distribueren van cocaïne in de regio en ook Suriname via boten en semi duikboten. Antonius zou de man zijn die lokaal zaken voor hem afhandelde, onder andere het innen van geld. Naar verluidt heeft geen van de drie verdachten zich verzet tegen hun uitlevering

Geen opmerkingen:

Een reactie posten