woensdag 5 december 2018

Crediteurenvergadering van Insel Air International, Curaçao, succesvol verlopen

800 Schuldeisers, van de 1.200, krijgen hun geld volledig terug


De crediteurenvergadering van Insel Air International is succesvol verlopen. In totaal zijn 231 van de ruim 1.200 crediteuren gisteren akkoord gegaan met de uitbetaling van ongeveer 3.000 gulden op korte termijn, zoals dat is voorgesteld in de Heads of Agreement met interCaribbean Airways. 

Op basis van deze ontwerpovereenkomst geldt voor 800 schuldeisers dat zij hun geld volledig zullen terugkrijgen. Zij werden om die reden automatisch geacht te hebben ingestemd met het voorstel, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 5 december 2018.
51 Crediteuren uit deze groep hebben dat gisteren nog eens expliciet gedaan.

De resterende 180 schuldeisers die hun goedkeuring hebben gegeven, hadden beduidend meer geld aan Insel Air uitgeleend. Deze geldverstrekkers hebben onderaan de streep de doorslag gegeven, want in totaal moest niet alleen een tweederdemeerderheid van het totaalaantal crediteuren groen licht geven. Samen moesten die ook nog eens 75 procent van de hele schuldenlast dekken. Zo legt bewindvoerder Rogier van den Heuvel uit.

Voorbeelden van de grotere schuldeisers die hebben ingestemd zijn de OBNA Bank, die 5,3 miljoen had verstrekt; Curaçao Airport Partners waarbij Insel voor 4,733 miljoen in het rood staat; en een aantal Maduro-genootschappen die goed zijn voor in totaal ruim 1 miljoen aan schuld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten