woensdag 5 december 2018

Schoolbesturen op Curaçao luiden alarmbel over achterstallig onderhoud schoolgebouwen

Besturen willen na jaren ‘loze toezeggingen’ beslissingen voor wezenlijke verbeteringen


Achterstallig onderhoud van de schoolgebouwen, verouderde computersystemen en een vergoedingsstelsel dat tekortschiet. De schoolbesturen kaarten de noodsituatie in het onderwijs al jaren aan, maar zonder succes. Nu hebben ze de handen ineengeslagen en luiden samen de noodklok, aldus vandaag, woensdag 5 december 2018, het Antilliaans Dagblad.

De schoolbesturen op Curaçao stellen zich voor het eerst als één blok op in hun strijd voor een verhoging van de vergoeding voor materiële kosten, de verbetering van de veiligheid en digitalisering.

In een brief aan de regering en het parlement dringen de vertegenwoordigers van de schoolbesturen erop aan dat na jaren van ‘loze toezeggingen’ eindelijk beslissingen worden genomen voor wezenlijke verbeteringen. Zij spreken van een ‘noodsituatie’ en laten zich niet langer afschepen met de mededeling dat er ‘geen geld is’.

Het gaat erom waar je prioriteit aan geeft, zegt Maghalie van der Bunt-George, directrice van de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO). 'Dan zien we bijvoorbeeld dat de overheid geld uitgeeft aan het herstel van wegen in plaats van aan het onderhoud van scholen. Dat is een keuze. Het is niet voor het eerst dat we aankloppen bij de regering, we vragen al jaren om naar onze financiële situatie te kijken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten