woensdag 5 december 2018

Braziliaan licht gewond bij poging alligator te vangen in straat te Central, Bahia (Brazilië)

Niet de eerste keer dat een alligator in de straten van Central wordt gezien...


Een Braziliaanse man zal niet snel meer met alligators spelen. Ernandes Machado heeft het geluk gehad om te ontsnappen, met slechts een paar kleine verwondingen aan een hand, na zijn ongelukkige ontmoeting met het gevaarlijke reptiel.

Machado probeerde de alligator, zondagmiddag 2 december 2018,  in het midden van de straat in de gemeente Central in Bahia, in het noordoosten van Brazilië was, te vangen, voordat bewoners hem te hulp kwamen.

In onderstaande video is Machado te zien op zijn rug op een trottoir terwijl hij vecht om de bek van de alligator te openen vlak nadat die in zijn linkerhand had gebeten, volgens de Braziliaanse nieuwswebsite Em Tempo.



Men kan een dorpeling zien die probeert het dier te immobiliseren door een lang stuk hout in zijn bek te steken. Een korte tijd daarna assisteerde een andere persoon, die de dramatische scène documenteerde, het paar door de controle over het hout te behouden, terwijl de man een touw gebruikt om de bek van de alligator dicht te binden.

'Het is veilig, het is veilig,' zei hij. Machado houdt zijn handen stabiel over de bek van het reptiel, zich er volledig van bewust dat loslaten kan leiden tot een levensbedreigende aanval.

Globo meldde, dat de alligator later naar een vijver werd gebracht. Bewoners zeiden dat het niet de eerste keer was dat een alligator in de straten van Central werd gezien.

(Suriname Mirror/Jornal da Chapada/The Daily Mail/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten