zaterdag 8 december 2018

SoZaVo verbreekt samenwerkking met stichting Low Income Shelter Program, LISP

Partijen niet eens over financiële vergoeding van LISP-personeel uitvoering LISP-III

Minister Polak: 'Personeel wil geen genoegen nemen met iets lager salaris bij LISP-III'


Om het derde woningbouwprogramma uit te voeren zal het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) niet doorwerken met het personeel van de stichting Low Income Shelter Program (IPS). Partijen kunnen het niet eens worden over de financiële vergoeding van deze werknemers. 

'Toen het personeel terugkrabbelde was het al te laat. We hadden al besloten om andere mensen in te zetten voor de uitvoering van LISP-III en hebben de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) op de hoogte gesteld', zegt minister Cristien Polak van SoZaVo vandaag, zaterdag 8 december 2018, in de Ware Tijd.

De regering sloot in oktober 2017 een leningovereenkomst van 35 miljoen Amerikaanse dollar (Srd 262.5 miljoen) met de IsDB voor uitvoering van LISP-III. SoZaVo heeft woensdag een sollicitatieoproep geplaatst, waarin het departement de mogelijkheid biedt te solliciteren naar zeventien functies voor de Project Implementation Unit. Dit in het kader van het derde woningbouwprogramma dat volgens de oproep officieel van start gaat in 2019.



'Het gaat om een open sollicitatie en ook het personeel dat LISP-I en of -II heeft uitgevoerd kan solliciteren naar de functies', stelt Polak. Volgens de bewindsvrouwe wilde het personeel geen genoegen nemen met een iets lager salaris bij Lisp III. 'Als je nu Srd 10.000 verdient en het loon bij LISP- III is Srd 9.500, gaat het niet om een groot verschil', stelt de minister.

Ook eiste de groep, dat jaarlijks vakantiegeld en bonussen worden uitbetaald. 'Met een lening kan ik dat niet betalen, want het gaat niet om een productiebedrijf zoals Staatsolie of Newmont.'

'We hadden graag gezien, dat het personeel LISP-III uitvoert door hun ervaring met de uitgevoerde woningbouwprogramma's', zegt stichtingsvoorzitter Lothar Boksteen. Hij had al een vermoeden dat de bezoldigingskwestie het personeel de das om zou doen. 'Ze zijn niet happy hiermee, omdat ze geen arbeidszekerheid hebben', aldus Boksteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten