zaterdag 8 december 2018

Bewoners Ramgoelamweg zijn blij met aanpak enkele zijwegen, maar ze blijven jammeren

Eridoriestraat begin oktober 2018
Acht van de dertien zijwegen worden hersteld

Veel bewoners zien in aanpak wegen na ruim 20 jaar een verkiezingsstunt


Bewoners van de Ramgoelamweg zijn blij met de aanpak van enkele zijwegen, maar ze blijven huiverig. Drie weken geleden is het startsein gegeven voor het herstel van acht van de dertien zijwegen. Het onderhoud heeft ruim twintig jaar op zich laten wachten. Op dit moment wordt gewerkt aan de afvoer op de hoek van de Kokosstraat. 

Velen noemen de verbetering een verkiezingsstunt, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 8 december 2018. Er wordt gezegd dat het onder water lopen begon toen een school in de Mastklimmenstraat is gebouwd op een duiker die bedoeld was om het water af te voeren.


De Eridoriestraat is er het slechtst aan toe. Bij de geringste regen lopen de straten onder. Straattegels liggen los en op sommige delen ontbreken die. De straat is onbegaanbaar voor auto's. 'Door de slechte wegen dringt water door tot in woningen en dit is onhygiënisch. Ik ken de wegen van Ramgoelam niet anders dan slecht. Ze zijn door de jaren heen slechter geworden. De binnenwegen gaan naar de filistijnen als ze niet hersteld worden', zegt een bewoner van de Eridoriestraat.

Een bewoner van de Mangreweg: 'Ik vind het een heel goede zaak, dat er aan de Ramgoelamweg wordt gewerkt. Dit moest eerder gebeuren niet nu de verkiezing nadert. Ik vind het zielig om in de regentijd te zien hoe buurtbewoners en schoolkinderen in het water moeten lopen.' Volgens deze bewoner is het probleem al lang bekend bij de beleidsmakers. 'Nu pas hebben ze zin om het aan te pakken.'

Een bewoner van de Klepperstraat zegt dat de wegen altijd slecht zijn geweest. 'In de meeste straten kan je niet eens rijden. Yu heri wagi e broko als je het erop waagt. In de regentijd is het veel erger.' Hij juicht de aanpak van de straten toe, maar betreurt dat de zijwegen lange tijd onbegaanbaar zijn geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten