zaterdag 8 december 2018

Reizigers met uitstaande verkeersboetes mogen land niet verlaten zonder betaling boete

Veroordeelde verkeersovertreders doen er verstandig aan boete te voldoen alvorens op reis te gaan


Ingaande 15 december 2018 zal de afdeling Automatische Nummerplatenregistratiesysteem (ANRS), die belast is met het executeren van verkeersvonnissen, gaat per 15 december haar werkzaamheden ook uitvoeren op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Dat is vrijdag 7 december 2018 door het Korps Politie Suriname bekendgemaakt.

Dit houdt in, dat passagiers die op reis gaan, maar eerder een bekeuring hebben gehad voor een verkeersovertreding en die de boete niet hebben voldaan, door de rechter veroordeeld zijn en een opgelegd vonnis op hun naam hebben staan, het land niet mogen verlaten zonder betaling van de boete.

Bij een gerechtelijk verkeersvonnis is een verkeersovertreder veroordeeld tot het betalen van een geldbedrag of het uitzitten van een vervangende hechtenis bij niet-betaling. Ter voorkoming om aan de kant gezet te worden bij de paspoortcontrole, zullen vertrekkende passagiers zeven dagen voor vertrek, van maandag tot en met vrijdag van zeven tot tien uur 's morgens, in de gelegenheid worden gesteld om bij de afdeling ANRS, in het gebouw van politiebureau Latour, te informeren of zij wel of geen verkeersvonnis op hun naam hebben staan, ter afhandeling hiervan.

Leden van de afdeling ANRS zullen bij weigerachtige passagiers de achterstallige betalingen innen op de luchthaven.

Ter voorkoming dat de passagier zijn of haar voorgenomen vlucht mist, doet de politie een dringend beroep op reizigers de hun opgelegde boete(s) te voldoen en ter voorkoming dat men in hechtenis wordt genomen.

Arriverende passagiers, die verkeersvonnissen op hun naam hebben staan, zullen na aankomst op de internationale luchthaven hieromtrent worden geïnformeerd, waarna zij zullen worden opgeroepen om zich binnen drie dagen na aankomst op de afdeling ANRS te melden voor de afhandeling van hun zaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten