zaterdag 8 december 2018

Rusland ondertekent in Moskou miljarden dollars aan investeringsdeals in Venezuela

Rusland investeert meer dan 6 miljard dollar in de olie- en goudsector in Venezuela

Ook is een deal gesloten voor de Russische export van tarwe naar Venezuela  


Rusland heeft miljarden dollars aan investeringsdeals in Venezuela ondertekend, zei de president van Venezuela, Nicolas Maduro, donderdag 6 december 2018, na een driedaags bezoek aan Moskou aan. De Venezolaanse leider was in de Russische hoofdstad in een poging steun te krijgen voor de noodlijdende economie van zijn land.

Tijdens een bilaterale bijeenkomst woensdag uitte de Russische president Vladimir Poetin zijn steun voor Maduro's 'inspanningen om wederzijds begrip te creëren in Venezuela's samenleving en om relaties met de oppositie te regelen'.

In een Twitter-bericht donderdag kondigde Maduro aan, dat Rusland investeringsdeals had getekend ter waarde van meer dan $ 6 miljard dollar in de olie- en goudsector in Venezuela. De Venezolaanse president zei ook dat er een deal was gesloten voor de Russische export van tarwe naar het Zuid-Amerikaanse land.


Eerder op de dag noemde Maduro Rusland een 'broederland' waarmee Venezuela 'de vlag had gehesen voor de creatie van een multipolaire en multicentrische wereld'.

Rusland is de afgelopen jaren een belangrijke economische bondgenoot geworden voor het in contanten gesnoerde Venezuela, hoewel het Latijns-Amerikaanse land vaak niet in staat is geweest om zijn schulden terug te betalen.

Vorige maand meldde Reuters, dat het hoofd van Ruslands Rosneft-oliegigant, Igor Sechin, naar Caracas vloog om Maduro onder druk te zetten vanwege te late oliezendingen gericht op het terugbetalen van leningen.

(Suriname Mirror/Moscow Times/TASS/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten