dinsdag 6 november 2018

Visumbeleid voor Haïtianen, Cubanen en Dominicanen door Curaçao iets versoepeld

Versoepeling aangepast na overleg met verschillende belanghebbenden


Het visumbeleid voor Haïtianen, Cubanen en Dominicanen die naar Curaçao willen komen, is iets versoepeld. De Directie Buitenlandse Betrekkingen (DBB) heeft de procedure voor bezoekers uit bovengenoemde landen aangepast na overleg met verschillende belanghebbenden. Daaronder bevonden zich Sunrise Airways, Curinde, Curaçao Tourist Board, het ministerie van Economische Ontwikkeling en DBB zelf, zo meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 6 november 2018.

Aanleiding voor de bijeenkomst was, dat er van november 2017 tot augustus 2018 ongeveer 300 aanvragen voor Caribische visa vanuit Haïti werden ingediend, en daarvan maar twintig waren goedgekeurd. De verschillende partijen hoopten een win-winsituatie te bereiken voor alle partijen.

Enerzijds is het visumbeleid erop gericht ongewenste buitenlanders te weren. Zo kan toelating tot de Caribische delen van het Koninkrijk bijvoorbeeld worden geweigerd wanneer het negatieve gevolgen kan hebben voor de buitenlandse betrekkingen van het Koninkrijk, of een gevaar is voor de openbare orde en nationale veiligheid. Anderzijds moet het verlenen van visa een effectieve en efficiënte toegang voor reizigers en zakelijke belangen vergemakkelijken.

Wanneer groepen uit Haïti, Cuba en de Dominicaanse Republiek Curaçao willen bezoeken als toerist, student, of om te winkelen in de e-zone, dan zou daartoe de mogelijkheid moeten bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten