dinsdag 6 november 2018

Colombia's hoofdstad Bogotá koopt 700 nieuwe bussen van Volvo voor TransMilenio

Voor Volvo is dit de grootste busorder in meer dan een decennium in Latijns-Amerika


Bogotá heeft ingestemd om 700 nieuwe bussen voor zijn Transmilenio-openbaarvervoersysteem van Volvo te kopen, die van plan is om de voertuigen in maart 2019 te leveren.

- TransMilenio is een bus rapid transit (BRT) systeem dat Bogotá, de hoofdstad van Colombia, bedient. Het systeem werd in december 2000 voor het publiek geopend voor Av. Caracas en Calle 80. In de loop van de volgende jaren werden geleidelijk andere lijnen toegevoegd en vanaf 2012 lopen 12 lijnen van in totaal 112 kilometer door de stad.-

Deze order vertegenwoordigt ongeveer de helft van de 1.441 bussen die voor openbare aanbesteding worden aangeboden door de Colombiaanse hoofdstad, die langzaam is overgegaan op een uitbreiding van zijn systeem voor snelle busverbindingen (BRT), dat door burgemeester Enrique Peñalosa was gepland nadat hij was verkozen in 2015.


De nieuwe bussen, die allemaal Volvo B340M-modellen zijn, zullen Bogotá helpen om minder milieuvriendelijke voertuigen geleidelijk uit te faseren met voertuigen die voldoen aan de strengere emissienormen die bekend staan ​​als 'Euro V' voor de bijgewerkte Europese regelgeving die nieuwe limieten stelt.

Colombia, inclusief Bogotá, heeft dit jaar meer te maken gehad met druk van burger- en milieugroepen om de hoeveelheid roetdeeltjes in de lucht te verminderen, een vorm van vervuiling die kan bijdragen aan respiratoire gezondheidsproblemen en heeft ertoe geleid, dat het door de staat gecontroleerde oliebedrijf Ecopetrol geleidelijk het niveau van zwavel in de dieselbrandstof verlaagt die het in 2018 verkoopt.

Hakan Agnevall, president van Volvo Buses, prees de technologische vooruitgang die deze voertuigen een verbetering ten opzichte van andere modellen maakt. 'Onze oplossing, met de grote capaciteit Euro V-bussen uitgebreid met deeltjesfilters, vermindert de lokale uitstoot met een enorme 96% in vergelijking met de huidige Euro II-bussen', aldus Angbevell. 'Het BRT Euro V-aanbod met filters vertegenwoordigt een beproefde oplossing die voldoet aan de vraag naar echte duurzaamheid vanuit alle aspecten: ecologisch, sociaal en financieel.'

Alle 700 gekochte bussen hebben 12-liter motoren en de meerderheid (402 voertuigen) zijn langere, bi-gearticuleerde eenheden met een capaciteit van 250 passagiers. De rest (298 bussen) zijn gelede eenheden die 160 passagiers kunnen vervoeren.

Een lokaal bedrijf, Super Polo, zal het chassis in Colombia monteren om de bussen gereed te maken voor de eerste leveringen volgend jaar maart, aldus Volvo. Voor Volvo is dit de grootste busorder die het in meer dan een decennium in Latijns-Amerika heeft veroverd. Het zal het totale aantal bussen dat het bedrijf voor het Transmilenio-systeem van Bogotá aangeleverd heeft, op 2.300 brengen sinds 2001, inclusief 360 hybride bussen. Hoewel het bod al is toegekend, wordt de deal op 16 november geformaliseerd, aldus Volvo.

(Suriname Mirror/financecolombia.com/volvobuses.com/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten