dinsdag 6 november 2018

Regering Sint Maarten houdt informatie achter over giftige stoffen die vrijkomen op vuilstortplaats

'Hier kun je niet zonder gasmasker of mondkapje in de buurt zijn'


De regering van Sint Maarten houdt informatie achter over giftige stoffen die vrijkomen op de vuilstortplaats van het eiland. Dat blijkt uit documenten die in het bezit zijn van de Volkskrant, zo bericht vandaag, dinsdag 6 november 2018, het Antilliaans Dagblad.

'Het betreft stoffen als koolmonoxide en waterstofsulfide, waarvan de concentratie een directe bedreiging vormt voor de volksgezondheid', schrijftcorrespondent Kees Broere in Willemstad.

Martin van den Berg, hoogleraar toxicologie aan de Universiteit Utrecht, reageert: 'Hier kun je niet zonder gasmasker of mondkapje in de buurt zijn.'


Op de vraag van het Antilliaans Dagblad aan correspondent Broere of de documenten waarover hij beschikt ook concreet cijfermateriaal en/of onderbouwing bevatten, is het antwoord dat het voorlopig dit is waarmee de Volkskrant naar buiten komt op dit moment.

'Kenners van de stortplaats op het eiland, die in de afgelopen tientallen jaren zo’n veertig meter hoog is geworden en sinds de orkaan Irma overvol is, vragen zich af of de overheid de problemen op de vuilstort wel serieus neemt', vervolgt het artikel. Het eerdere onderzoek heeft uitgewezen dat op de dump ook explosiegevaar bestaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten