dinsdag 6 november 2018

Sofía is giraffe 13 geboren in Costa Rica...

'Costa Rica heeft in totaal 14 giraffen en draagt bij aan bescherming van de bedreigde soort'




Sofia is zaterdagochtend 3 november 2018 geboren, giraffe nummer 13, die op Costa Ricaanse bodem is gebaard in 'Ponderosa Adventure Park', verantwoordelijk voor de voortplanting en fok van deze soort in het land. Dit is de vierde geboorte van het jaar. Voorafgaand aan Sofia zijn Maira, David en Lydia ter wereld gebracht.



Sofía's moeder heet Ili en haar vader is Mao, het 2-jarige alfamannetje van de Ponderosa.

'Costa Rica heeft in totaal 14 giraffen en heeft daarmee al een wereldwijd genetisch reservoir van een soort die met uitsterven bedreigd wordt, omdat er nog maar 90.000 exemplaren op de planeet zijn, dat wil zeggen, als deze soort eindigt, redt Costa Rica hen', zegt José Luis Rodríguez, verantwoordelijk voor imago en communicatie bij Avonturenpark Ponderosa.

De reproductie van deze dieren in het land is een doorslaand succes. In het Ponderosa Park (voorheen Afrika Mia) - gelegen in Liberia, Guanacaste - zijn meer dan 300 dieren, waaronder wildebeesten, watusis, oryxen, zebra's (twee ondersoorten), dromedarissen (ook wel de Arabische kameel genoemd), struisvogels, bongo's, witstaart herten, pony's, muilezels en andere dieren afkomstig uit Costa Rica. Alle giraffen van het land bevinden zich in de provincie Guanacaste.

(Suriname Mirror/QCostarica/Prensa-Latina)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten