vrijdag 16 november 2018

Somohardjo (PL): 'De Pertjajah Luhur is niet weg te denken uit de samenleving'

Voorbereidingen voor viering twintig jaar Pertjajah Luhur op 1 december zijn in volle gang


De voorbereidingen voor de viering van twintig jaar Pertjajah Luhur (PL) zijn in volle gang. Op het partijcentrum te Beekhuizen worden zaterdag 1 december ruim 3.000 mensen verwacht. 'Op die dag zal het duidelijk zijn, dat de PL niet weg te denken is uit de samenleving', zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo vandaag, vrijdag 16 november 2018, op Starnieuws.

Formeel herdenkt de partij op 5 december haar verjaardag, maar dit jaar valt deze dag op een woensdag. Daarom is besloten de activiteiten op de zaterdag ervoor te houden.

De registratie vanuit de kernen verloopt vlot, zegt de partijleider. Hij merkt op, dat na de registratie via de kernen de ‘buren’ van de partij te Beekhuizen de mogelijkheid hebben zich te registreren. 'Liever een goede buur dan een verre vriend. En het maakt niet uit welke politieke partij ze aanhangen. Ze zijn welkom. Ook hun kinderen', laat de PL-voorzitter weten. Zoals gebruikelijk zal er voor de seniore burgers en kinderen een presentje zijn. De verjaardag van de PL valt samen met Kinderdag.

Somohardjo laat weten, dat er met een bonnensysteem gewerkt zal worden om zaken overzichtelijk te houden. Hij benadrukt, dat alle bonnen voor die dag gelden, zowel voor voeding als voor cadeautjes. 'De volgende dag kunnen mensen hun bonnen niet meer inleveren voor een cadeautje. Dat hebben we de kernen duidelijk meegegeven.'

De politicus zegt, dat de voorbereidingen tot nu toe goed lopen. De kernen hebben de nodige instructies gekregen, de jongeren zijn volop bezig hun jongerenactiviteiten te organiseren en ook de ordedienst staat paraat. Het is de bedoeling om loyale partijleden en stonfutu’s op 1 december extra te gedenken. Aan de mobilisatie van belangstellenden voor de optocht, wordt ook hard gewerkt.

De weekendwinkel van de PL zal tijdens de festiviteiten normaal open zijn. 'Dan kunnen de mensen zelf zien dat we de producten daadwerkelijk tegen kostprijs verkopen', zegt Somohardjo. Behalve dat goederen tegen de kostprijs aan de man worden gebracht, kunnen bezoekers tijdens de zaterdagse weekendwinkel ook gebruik maken van de gratis huisartsenzorg die door arts Galiel Alibaks wordt verleend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten