vrijdag 16 november 2018

Huurman, Inspectie voor de Volksgezondheid Curaçao, krijgt nu ook wind van voren van VMSC en verpleegkundigen

Specialisten nemen het in ingezonden brief op voor hun collega kinderarts Sonia Faries


Zoals hij eerder de verwijten van kinderarts Sonia Faries van tafel veegde, zo doet inspecteur-generaal Jan Huurman van de Inspectie voor de Volksgezondheid dat nu met de aantijgingen van de Vereniging Medisch Specialisten Curaçao (VMSC). De specialisten nemen het in een ingezonden brief op voor hun collega. En overigens ook de verpleegkundigen in een ingezonden brief, zo schrijft vandaag, vrijdag 16 november 2018, het Antilliaans Dagblad

Nadat Huurman in de editie van9 november van het AntilliaansDagblad desgevraagd uitlegde waarom kinderen met de ziekte diabetes type 1 niet meer worden behandeld door de kinderarts, kwam eerst Faries zelf in verweer en reageerden enkele van haar patiënten verbolgen.

Gisteren volgde een reactie van de specialistenvereniging. De inspecteur-generaal weerlegt de kritiek puntsgewijs.

VMSC: De conclusie in het onderzoek van een geneeskundestudent, ‘waarmee de hetze tegen collega Faries begon’, klopt niet, omdat de uitkomsten niet worden gecorrigeerd voor verstorende variabelen. Gebeurt dat wel dan is niet 7 procent maar 33 procent van kinderen met diabetes goed ingesteld, wat overeenkomt met studies in de Verenigde Staten en Engeland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten