vrijdag 16 november 2018

President Bouterse laat premier Mia Amor Mottley van Barbados Centrale Markt in Paramaribo zien

Premier Mottley voert overleg met vicepresident Adin en ministers Pollack-Beighle en Soerdjan


Premier Mia Amor Mottley van Barbados heeft samen met haar delegatie een bezoek gebracht aan de Centrale Markt aan de Waterkant in Paramaribo. De delegatie werd warm onthaald door de marktbezoekers, standhouders alsook langslopende personen, zo schrijft het Nationaal Informatie Instituut (NII) donderdag 15 november 2018. 

President Desi  Bouterse gaf de delegatie, als gastheer, een rondleiding onder de markt. Hij werd vergezeld door districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost, de ministers van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, en Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.

Na de rondleiding op de markt werd gezorgd voor live muziek. Zowel de Barbadiaanse premier als haar delegatie bleken onder de indruk te zijn van de muzikale omlijsting. Bouterse werd door de muziekgroep gevraagd om ook een lied ten gehore te brengen. Hij weigerde niet en zong een liedje dat bij de aanwezigen in de smaak viel, aldus  het NI.

Suriname en Barbados hebben een bijzondere band van samenwerken op het gebied van handel en investeringen, landbouw, energie en onderwijs en opleiding. Dit alles kan Barbados ten goede komen. Bovendien biedt de strategische positie van Suriname tussen Latijns-Amerika en het Caribisch gebied een aanzienlijk potentieel voor export vanuit Barbados.

De diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Barbados bestaan reeds 40 jaren, waarbij er vanaf 2005 een ondertekening heeft plaatsgevonden om de Overeenkomst tot Verdieping van de Bilaterale samenwerking tussen beide regeringen te verstevigen.

De Barbadiaanse premier bracht later ook nog een bezoek aan de Caribbean Agricultural Health and Food Safety Agency (CAHFSA). Bij dit bezoek werd in de vergaderzaal van CAHFSA bilateraal overleg gevoerd met vicepresident Ashwin Michael Adhin en de ministers Yldiz Pollack-Beighle en Lekhram Soerdjan van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV).

Premier Mia Amor Mottley vertrekt vrijdag weer huiswaarts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten