vrijdag 16 november 2018

517 Kilo cocaïne onderschept in een magazijn in haven van Paita, Peru

(Bron foto: 24-7noticias)
Cocaïne met bestemming België verborgen in lading heek


Anti-narcotica officieren hebben 517 kilo cocaïne onderschept in een lading vis in een pakhuis in het noorden van Peru, zei de politie woensdag 14 november 2018. De cocaïne werd aangetroffen in 2.000 plakken heek in een havenmagazijn in de stad Paita, zo'n 972 kilometer ten noorden van Lima, aldus Hector Loayza, hoofd van de Anti-Drugs Unit van de Nationale Politie van Peru (Dirandro). 

Het magazijn behoort toe aan een bedrijf met de naam Seafrost en de lading was volgens de officiële bestemming bestemd voor België.

Tijdens de operatie arresteerden officieren zeven personen die banden hebbenen met de criminele organisatie die bekend staat als 'Los cartoneros del norte', die onder het mom van visserijactiviteiten opereerden, zei Loayza.

Seafrost heeft een record wat betreft cocaïnesmokkel naar andere landen, waaronder twee eerdere verzendingen van cocaïne naar België, zei hij. Tot dusver hebben de Peruaanse autoriteiten dit jaar, volgens de gegevens van Dirandro, 47 ton verschillende drugs, waaronder cocaïne, marihuana en heroïne, in beslag genomen.

Ter extra informatie:


(Suriname Mirror/Xinhua/Twitter/24-7noticias)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten