zondag 14 oktober 2018

Zombies nemen bezit van straten centrum Santiago in Chili

(Bron foto: The Associated Press)
Honderden vermomde mensen vieren decennium 'Zombie Walk', een klassieker van de stad


Honderden vermomde mensen probeerden zaterdag 13 oktober 2018 voorbijgangers de stuipen op het lijf te jagen in de straten van het centrum van Santiago en vierden een decennium 'Zombie Walk', die al een klassieker van de stad is geworden. 

De zombies droegen ingewikkelde kostuums en hadden totaal misvormde gezichten, haar van alle kleuren, gepersonifieerde schedels en zelfs hangsloten op de neus.



De protagonisten van mythische horrorfilms, zoals de alom tegenwoordige Freddy Krueger, waren de meest herhaalde personages onder de aanwezigen. Er waren ook holbewoners en middeleeuwse mannen, met verwijzingen naar beroemde tv-series, allemaal met prominente en misvormde tanden, met veel zwarte en grijze kleuren op het gezicht en vooral overal bloed.

Er waren ook zombies vermomd als clown en sommige jurken van nonnen of priesters als post-mortemversie.


Er was ook ruimte voor sociale kritiek: een van de grijze zombies had inscripties van 'Central Nuclear Quintero', een stad in Chili, 150 kilometer van Santiago, in een gebied vol met industrieën dat in het nieuws is geweest vanwege de ontsnappingen van wolken giftige stoffen die de afgelopen weken honderden mensen hebben getroffen.

'Zoals elk jaar is het superbeheersing ... je kunt er plezier beleven en vermaakt worden.' 'Bovendien, om uit de gewone sleur te komen, ontspan je', vertelde een van de deelnemers, Víctor Fuentes, aan The Associated Press. Fuentes toonde een vermomming met ongelijke blauwe ogen en belichaamde een duivel, met rode huid.


'Elk jaar verkleden we ons in verschillende thema's, de thema's zijn een beetje meer heidens', zei een van de andere deelnemers, die zichzelf alleen identificeerde als Eduardo. Zijn gezicht was misvormd en getekend.

'We zijn meer dan gelukkig om een ​​decennium te vieren van het grootbrengen van alle doden van Chili', zei de organisatie van de rit, Zombiwalk Chili, op sociale netwerken


(Suriname Mirror/The Associated Press/La Tribuna/Excelsior/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten