zondag 14 oktober 2018

Venezuela en Zimbabwe werken aan uitbreiding bilaterale samenwerkingsrelaties

Ministers beide landen ontmoeten elkaar bij 50e verjaardag onafhankelijkheid Equatoriaal-Guinea


De autoriteiten van Venezuela en Zimbabwe werken aan uitbreiding van de bilaterale samenwerkingsrelaties op het gebied van onderwijs, landbouw, gezondheid, cultuur en exploitatie van minerale hulpbronnen, meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken van Venezuela zaterdag 13 oktober 2018. 

Het persbericht van het ministerie meldt, dat de Venezolaanse onderminister van Buitenlandse Zaken voor Afrika, Yuri Pimentel, een broederlijke ontmoeting had met de Zimbabwaanse vicepresident Kembo Mohadi, de dag ervoor in de stad Malabo, Equatoriaal Guinea.


De Venezolaanse diplomaat dankte Zimbabwe voor zijn steun aan de Bolivariaanse Republiek in  fora van internationale politieke overeenstemming, en verklaarde de economische en sociale realiteit van de Zuid-Amerikaanse natie.

Van zijn kant ratificeerde Mohadi namens zijn regering de steun voor Venezuela en veroordeelde de unilaterale dwangmaatregelen die door de Verenigde Staten en de autoriteiten van de Europese Unie zijn opgelegd aan de Bolivariaanse natie.

De uitwisseling tussen de leiders maakte deel uit van de parallelle agenda's voor de herdenkingsevenementen voor de 50e verjaardag van de onafhankelijkheid van de republiek Equatoriaal-Guinea, die plaatsvond in de hoofdstad van dit Afrikaanse land.

De diplomatieke betrekkingen tussen Venezuela en Zimbabwe dateren van 1979, met een duidelijke nadruk na de komst aan de macht van Hugo Chavez in 1999, die Zuid-Zuid-samenwerking bevorderde om groei- en ontwikkelingskansen voor Latijns-Amerika en Afrika te creëren.


(Suriname Mirror/Prensa Latina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten