zondag 14 oktober 2018

Bee (ABOP): 'President Bouterse kijkt met politieke bril naar de gran krutu te Dritabiki'

'Men laat zich niet afleiden door stoorzenders van buiten'


President Desi Bouterse kijkt met een politieke bril naar de gran krutu die te Dritabiki is gehouden, vindt ABOP-Assembleelid Marinus Bee.

'Dan ga je het in een politiek context plaatsen, maar de organisatie heeft op eigen kracht, met ondersteuning van vrienden, volgens de democratische principes, de krutu gehouden. Dus de organisatie en de participanten alleen hebben het recht om te zeggen of het een geslaagde krutu is of niet. Alle andere meningen buiten die kring zijn van nul en generlei waarde, ook de opmerking van de president dat het om een politieke stunt gaat', zegt Bee vandaag, zondag 14 oktober 2018, op
Starnieuws.

'We weten dat het de regering niet goed zat dat mensen over hun eigen problemen en ontwikkeling bij elkaar zijn gekomen om daarover te praten. Vandaar dat Bouterse zeer emotioneel de mensen lawaaimakers heeft genoemd om direct daarna een brief te schrijven aan die zelfde mensen om over de ontwikkeling van hun gebieden te praten.' 

De ABOP was er, zoals alle andere politieke partijen, en heeft geen enkele dominantie gehad, voert Bee aan. Alleen de voorzitter van de ABOP, Ronnie Brunswijk, heeft bij twee momenten een korte bijdrage geleverd. Dat was vrij van politieke inmenging.

'Wat ik als lid van de marron-gemeenschap wens te zeggen, is dat men het pad dat is ingeslagen voortzet en zich niet laten afleiden door stoorzenders van buiten. Er is een kofu gemaakt, gaat u voort marrons in Suriname', stelt Bee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten