zondag 14 oktober 2018

Minister Getrouw hoopt met hulp van commissie politiekorps op te schonen en gezond te maken

Korps Politie Suriname regelmatig in opspraak door agenten die de fout in gaan


Het 'integriteitsvraagstuk' in het Korps Politie Suriname zal onder de loep worden genomen. Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie zal een commissie samenstellen, naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen waarbij agenten zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor het plegen van strafbare handelingen, zo bericht het korps zaterdag 13 oktober 2018.

De commissie zal bestaan uit ex-functionarissen van Justitie en Politie en minstens een lid van de Surinaamse Politie Bond.

De minister had bij zijn aanstelling reeds aangekondigd, dat er tegen eenieder, zonder aanzien des persoon, zal worden opgetreden hetgeen betekent dat ook die politieambtenaren die de fout ingaan, zullen worden gecorrigeerd. De bewindsman beoogt hiermee het politiekorps op te schonen en gezond te maken.

De commissie zal de minister op korte termijn moeten informeren over de mogelijke oorzaken van ontoelaatbare gepleegde handelingen. Daarna zullen adviezen worden uitgebracht omtrent het voorkomen dat negatieve handelingen worden voortgezet dan wel ergere vormen aannemen.

Getrouw streeft ernaar dat het vertrouwen van de samenleving in de politie gewaarborgd blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten