zondag 14 oktober 2018

Veiligheidstroepen van Peru onderscheppen zo'n 500 kilo cocaïne in Iquitos

De drugs werden vervoerd in houten boten over de Amazonerivier

'Belangrijkste bestemmingen van de cocaïne waren de Verenigde Staten en Europese landen'


De veiligheidstroepen van Peru hebben ongeveer 500 kilo cocaïne onderschept in Iquitos, de hoofdstad van de noordelijkste regio Loreto, zei de Peruaanse minister van Binnenlandse Zaken Mauro Medina zaterdag 13 oktober 2018. De drugs werden vervoerd in houten boten over de Amazonerivier toen ze in een tweefasige operatie werden in beslag genomen door anti-drugs officieren en Officieren van Justitie van het Openbaar Ministerie, zei Medina. 

Tijdens de eerste fase werden twee schepen onderschept in het Amazonegebied van Pevas met 159 bakstenen cocaïnecassettes die gecamoufleerd waren met andere handelswaar. Vijf mensen werden aangehouden op verdenking deel uit te maken van een criminele organisatie, zei Medina.


Tijdens de tweede fase werd een derde boot onderschept en vonden ze 28 pakken cocaïne verborgen in een valse bodem. Agenten hebben nog drie verdachten aangehouden die worden ondervraagd om de herkomst van deze drugs te achterhalen.


Volgens de Peruaanse politie waren de belangrijkste bestemmingen van de cocaïne die in Peru werd vervoerd de Verenigde Staten en Europese landen.


(Suriname Mirror//TVPeru/Xinhua/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten