dinsdag 30 oktober 2018

Vier jongeren (22 en 23 jaar) aangehouden in bezit van in totaal vijf vuistvuurwapens

De vuurwapens zouden gloednieuwe Glocks zijn 

Een van de wapens thuis bij een NDP-kopstuk aangetroffen


Vier jongeren (22 en 23 jaar) zijn zaterdag aangehouden vanwege illegaal wapenbezit. In totaal werden vijf vuistvuurwapens in beslag genomen. Starnieuws bericht vanochtend, dinsdag 30 oktober 2018, te hebben vernomen, dat het om gloednieuwe Glocks gaat. Een van de wapens is thuis bij een NDP-kopstuk aangetroffen. Zijn neef F.M. (22) woont bij hem in, aldus Starrnieuws. 

Het Korps Politie Suriname meldt, dat de Surveillance Dienst Paramaribo zaterdag een automobilist staande heeft gehouden. Daarbij bleek dat hij een vuistvuurwapen in zijn voertuig had. De agenten zagen tijdens hun surveillance in het verzorgingsgebied Uitvlugt, dat een voertuig zonder voor kentekenplaat hun richting opreed. De auto werd bestuurd door een jongeman. Hij negeerde het stopteken van de politie en reed hard weg. De politie zette vervolgens de achtervolging in en wist deze bestuurder staande te houden nadat diens auto een klapband kreeg.

De automobilist bleek de 22-jarige I.T. te zijn. Vanwege zijn verdacht gedrag ging de politie ertoe over om een algehele veiligheidscontrole te houden waarbij de auto werd doorzocht. Er werd een vuistvuurwapen met scherpe patronen in het voertuig aangetroffen en in beslag genomen, omdat hij niet in het bezit is van een vuistvuurwapenvergunning. De jongen werd vervolgens aangehouden voor overtreding van de Vuurwapenwet en overgedragen aan de politie van Uitvlugt.

Nader onderzoek wees uit dat vrienden van T. ook illegale vuistvuurwapens in hun bezit hadden. Met assistentie van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) zijn deze vrienden opgespoord en aangehouden voor overtreding van de Vuurwapenwet en zijn de bij hun aangetroffen wapens in beslag genomen.

Het gaat om de 22-jarige F.M., C.S (23). en A.S (23). Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de vier verdachten in verzekering gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten