dinsdag 30 oktober 2018

Minister Polak ontkracht geruchten over inbraak bij afdeling Administratieve Uitbetalingen Sociale Voorzieningen (AUSV)

(Bron foto: NII)
Bewindsvrouwe weigert mede te delen hoe hoog verdwenen bedrag AKB-gelden is


Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting ontkracht vandaag, dinsdag 30 oktober 2018, via het Nationaal Informatiee Instituut, NII, geruchten rondom de inbraak bij de afdeling Administratieve Uitbetalingen Sociale Voorzieningen (AUSV). 

Volgens recente berichtgeving in de media zou er sprake zijn van een scenario. Dit, omdat het ministerie niet over geld zou beschikken om de Algemene Kinderbijslag (AKB) over het jaar 2017 uit te betalen.

'Het geld is er. De staat heeft het volledig bedrag gestort sinds april dit jaar', beklemtoont de minister. Ze stelt, dat uitbetalingen gaande zijn in het  Matawai-gebied, Nieuw Jacobkondre, Wayambo, Apoera en Tapanahoni.

De minister zegt, dat er in de inbraak-zaak een paar personen in verzekering is gesteld. 'Dit is niet prettig. Elke keer is er een teveel', zegt zij. Zij wenst in het belang van het onderzoek niet verder uit te wijden. Ze geeft aan op de hoogte te zijn van de hoogte van het verdwenen bedrag, maar gaat daar niet inhoudelijk op in.

De bewindsvrouwe zegt, dat haar ministerie ernaar streeft om volgend jaar uit te breiden met de moni karta. Ook ligt het in de planning om voor de verre gebieden het mobiele Union Pay betaalsysteem, volgend jaar te introduceren. Zij is er geen voorstander van, dat er contant geld over de vloer gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten