dinsdag 30 oktober 2018

Acht ijsbrekers voor transport van bananen van Ecuador naar Rusland


Maersk Line: 'We hebben zwaar geïnvesteerd in Ecuador, zodat Rusland alle bananen rechtstreeks en van goede kwaliteit ontvangt'


De export van bananen van Ecuador naar Rusland zette Maersk ertoe aan ijsbrekers te leveren voor deze dienst. 'We hebben een specifieke, directe vloot, het is de enige dienst van Ecuador naar Rusland met ijsbrekers voor schepen, we hebben zwaar geïnvesteerd in Ecuador, zodat Rusland alle bananen uit Ecuador rechtstreeks en van goede kwaliteit ontvangt', aldus Francisco Ulloa, directeur Westkust van Maersk Line.

Maersk arriveert in St. Petersburg met een ijsbrekersvloot van acht schepen, aangezien Noord-Europa de belangrijkste exportroute van de rederij is. Ondertussen is de Russische markt de meest relevante markt voor Ecuador.

Van januari tot juli verscheepte Ecuador 45 miljoen dozen naar die markt, 20,63% van het totaal dat Ecuador in die periode exporteerde.

'Onze containers hebben een gecontroleerde atmosfeer, waardoor de banaan verre bestemmingen bereikt. Exporteurs kennen de temperatuur van de containers en waar ze zich bevinden, waardoor ze corrigerende maatregelen kunnen nemen zodra ze een probleem detecteren', verklaarde Ulloa.

Volgens de krant El Comercio is de buitenlandse handel van Ecuador, waar bananen cruciaal zijn, omdat ze de belangrijkste exportvracht zijn, naar verwachting met bijna 2% toegenomen in 2018. Vermeldenswaard is, dat Maersk Line en Hamburg Süd onafhankelijk opereren in Ecuador, hoewel ze op sommige routes gezamenlijke diensten hebben.

(Suriname Mirror/mundomaritimo.cl/freshplaza.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten