vrijdag 5 oktober 2018

Venezuela stort zich op export van haar overvloedige gasreserves om economie te herstellen

(Bron foto: Noticias Diarias)
Als potentiële exportkanalen zijn Aruba en Curaçao in beeld


In een poging de economie te herstellen, probeert Venezuela haar overvloedige gasreserves te benutten en te exporteren. Ook Curaçao en Aruba komen voor in de nieuwe plannen van het Venezolaanse staatsoliebedrijf Petróleos de Venezuela S.A. (PdVSA). Zo blijkt uit een artikel op de nieuwssite Argus Media, die de ontwikkelingen op de oliemarkt nauwlettend in de gaten houdt, aldus vandaag, vrijdag 5 oktober 2018, het Antilliaans Dagblad.

'Het beoogde herstel van Venezuela wordt bijna altijd bekeken vanuit de 300 miljard vaten aan ruwe oliereserves die het land heeft. Het lijdt geen twijfel dat een nieuwe regering de olie-industrie snel moet aanwenden om het land van OPEC weer op de been te krijgen. Maar, in de poging om de welvaart te herstellen, verdienen Venezuela’s kolossale aardgasreserves en de toegang tot nabijgelegen markten meer aandacht', aldus Argus.

Als potentiële exportkanalen in dit verband wordt ‘Caribisch Nederland’ genoemd en specifiek Aruba en Curaçao.

'Op Aruba zal PdVSA’s dochteronderneming Citgo - of een stabielere vervanging - gas nodig hebben om de voormalige Valero-raffinaderij op te knappen tot een ‘heavy crude upgrader', zo valt te lezen in het artikel.

PdVSA Gas zou al een plan hebben ontwikkeld om een pijpleiding te installeren van de Tiguadare-installatie in Venezuela naar Aruba om de geplande upgrader te gebruiken, om met gasoverschotten stroom te genereren. Ook bestaat er een afzonderlijk plan om een dergelijke pijplijn te installeren naar Curaçao.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten